Reikės:
- 8 kalakuto krūtinėlės kepsnių
Marinavimui:
- 400 ml natūralaus jogurto;
- 1 kupino v. š. garstyčių;
- druskos, pipirų;
- 3-4 skiltelių česnako.
Apvoliojimui:
- 5 M dydžio kiaušinių;
- 125 g sūrio;
- miltų.
Gaminimo eiga:
Visų pirma visus marinavimui skirtus ingredientus sumaišykite (česnaką susmulkinkite), sudėkite kepsnius ir palikite marinuotis 3-4 val.
Po to juos išimkite ir su popierine servetėle lengvai nusausinkite.
Kiaušinius išplakite, įmaišykite smulkia tarka sutarkuotą sūrį. Į kitas dvi lėkštes įberkite miltus.
O dabar kepame kepsnius.
Visų pirma juos apvoliokite miltuose, paskui sūrio ir kiaušinių plakinyje, tada vėl miltuose.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Patiekite su mėgstamu garnyru ar salotomis.
Aš išviriau bulvių ir morkų košę su krapais bei padariaus salotas (kopūstas, paprika, kukurūzai, agurkas, pomidoras, krapai, petražolės, citrinos sultys, aliejus, druska, pipirai).
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.