Šios vasaros atradimas – obuolių ir aviečių uogienė: virsiu dar ne kartą

2018 m. rugpjūčio 23 d. 17:31
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Nepastebimai artėja ruduo... Atostogos jau eina į pabaigą.
Daugiau nuotraukų (6)
Pradėjo nokti rudeniniai obuoliai ir oras jau atvėso. O aš vis dar bandau išsaugoti vasaros prisiminimų ir skonio žiemai.
Šios vasaros atradimas obuolių ir aviečių uogienė. Man ji toookia skani. Žinau virsiu ir kartosiu dar ne kartą.
Reikės:
1 kg aviečių;
1,5 kg obuolių;
1 kg cukraus;
100 ml vandens.
Avietes nuplauname. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome gabalėliais. Avietes su obuoliais beriame į puodą, užpilame cukrumi, vandeniu.
Verdame ant lėtos ugnies, vis pamaišydami, kad nepradėtų svilti. Uogienė suvirs ir taps tiršta ir gražios rožinės spalvos.
Viriau uogienę apie 40 min. (tai gali užtrukti 0,5 – 1 val.).
Uogienę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.
Receptu pasidalijo: „Kviečiu į virtuvę“.
uogienėobuolienėavietės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.