Pradėjo nokti rudeniniai obuoliai ir oras jau atvėso. O aš vis dar bandau išsaugoti vasaros prisiminimų ir skonio žiemai.
Šios vasaros atradimas obuolių ir aviečių uogienė. Man ji toookia skani. Žinau virsiu ir kartosiu dar ne kartą.
Reikės:
1 kg aviečių;
1,5 kg obuolių;
1 kg cukraus;
100 ml vandens.
Avietes nuplauname. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome gabalėliais. Avietes su obuoliais beriame į puodą, užpilame cukrumi, vandeniu.
Verdame ant lėtos ugnies, vis pamaišydami, kad nepradėtų svilti. Uogienė suvirs ir taps tiršta ir gražios rožinės spalvos.
Viriau uogienę apie 40 min. (tai gali užtrukti 0,5 – 1 val.).
Uogienę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.
Receptu pasidalijo: „Kviečiu į virtuvę“.