Taigi, į mano beviltiškos priklausomybės dėžutę krenta dar vienas receptas. Šį kartą kaimyninės šalies – Lenkijos patiekalas.
Lenkijoje jis ruošiamas vasarą, kada atsiranda šviežių kopūstų. Švieži kopūstai, rūkytos dešrelės – man šis duetas kaip brolis ir sesuo, visur kartu ir labai skanu.
Lenkiškas kopūstų ir dešrelių troškinys
Reikalingi produktai:
- 1 nedidelis kopūstas,
- 1 morka,
- 1 svogūnas,
- 4 rūkytos sardelės ar kitokios mėgstamos dešrelės,
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 1 šaukštas pomidorų pastos,
- 2 šaukštai smulkintų krapų,
- 1 lauro lapas,
- 2 st. sultinio,
- pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus. Kepinkite, kol svogūnai suminkštės.
Sudėkite tarkuotas morkas, rėželiais pjaustytus kopūstus, lauro lapą, pomidorų pastą, užpilkite sultiniu, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite virš nedidelės liepsnos 20 min. Jei praėjus šiam laikui kopūstai vis dar bus traškūs, pilkite dar sultinio arba vandens.
Kai daržovės suminkštės, ištraukite lauro lapą ir suberkite pagal skonį druskos ir maltų pipirų bei krapus.
Kitoje keptuvėje pakepinkite pjaustytas dešreles. Kai dešrelės bus apskrudusios, išimkite iš keptuvės ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Išmaišykite.
Skanaus.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“