Šiandien jiems prikepusi nunešiau čeburekų ir gerberų puokštelę be jokios progos, tiesiog taip, nes juos labai myliu.
Kartu preleista diena buvo nuostabi, niekas niekur neskubėjome.
Mes gyvenime per daug būname užsiėmę: kažkur skubam, lekiam, o tikrai galėtume ilgiau pabūti su mums pačiais brangiausiais gyvenime žmonėmis.
O dabar apie čeburekus.
Čeburekus kepiau iš varškinės tešlos su vištiena, gal kokius 25 ar 27 vienetus (net pasimečiau skaičiuje).
Žodžiu, čeburekų užteko visiems, bet man svarbiausia, kad tėvukams jie patiko!
O dabar ir su jumis noriu pasidalinti mums visiems patikusiu čeburekų receptu.
Reikės:
Tešlai:
- 180 g varškės (9 proc. riebumo);
- 2 kiaušinių;
- 2 v. š. grietinės;
- 300 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 300 g smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos;
- 1 v. š. grietinės;
- 1 svogūno,
- pipirų ir druskos;
- prieskoninių žolelių;
- aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Smulkintą vištieną pagardinau recepte išvardintais prieskoniais, grietine ir išmaišiau (įdaras paruoštas).
Varškę, kiaušinius ir grietinę išmaišiau.
Miltus, kepimo miltelius ir druską įmaišiau į varškės masę.
Iš paruoštos masės kočėlu kočiojau apskritimus (15 cm).
Be to, dar turėkite šiek tiek miltų, jeigu kočiojant apskritimus masė šiek tiek liptų.
Į vieną apskritimo pusę dėjau paruošto įdaro, užlenkiau ir kraštus užspaudžiau šakute.
Čeburekus kepiau keptuvėje su aliejumi, vis pavartant iš abiejų pusių.
Štai ir viskas. Čeburekai prikepti.
Išėjo labai skanūs ir tešla traški.
P. S. iš recepte nurodytų produktų kiekio išeina 17 vienetų, aš gaminau iš 1,5 normos.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“