Sezono metu bent jau pas mane jų būna daug. Tiek iš kaimo, tiek iš kolegių, tiek iš įpročio nusiperku prekybos centre. O ką su jomis daryt?
Dažniausiai turim sau įprastus patiekalus, kuriuos pastoviai gaminame, bet norisi kažko naujo. Aš visada kepu įdarytas cukinijas arba tiesiog cukinijų blynelius. Ir kaskart nusipirkus ar gavus cukinijų kyla tas pats klausimas: ką gamint šį kartą?
Šį kartą kepiau apkepą su kiaušiniais, sūriu ir kumpiu. Reikėjo tokio patiekalo, kurį galėčiau valgyti kelias dienas tiek pusryčiams, tiek dėtis į pietų dėžutes.
Jam naudoju tik čederio sūrį. Kiaušinius stengiuosi pirkti ekologiškus, laisvai laikomų vištų. Kaip jau ne kartą minėjau – kuo laimingesnis gyvūnas, tuo mūsų maistas yra sveikesnis.
Ingredientai:
- 3 ekologiški rudieji kiaušiniai;
- 2/3 puodelio kvietinių miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 didelis svogūnas;
- 1/2 puodelio tarkuoto čederio sūrio;
- 100 g kiaulienos kumpio;
- 300 g cukinijos;
- jūros druska;
- malti juodieji pipirai.
Gaminimo eiga:
Dubenyje išplakame kiaušinius. Supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską išmaišome.
Susmulkiname svogūną, kumpį, sūrį, ir viską suberiame į kiaušinius. Vėl išmaišome.
Sutarkuojame cukiniją, nusunkiame cukinijos sultis, jas išpilame, ir kiek įmanoma sausesnę cukiniją suberiame į kiaušinius. Įberiame druskos, pipirų pagal skonį, ir viską išmaišome.
Nedidelę kepimo formą patiesiame kepimo popieriumi, ir supilame paruoštą tešlą. Kepame 50 minučių 180 °C orkaitėje.
Apkepas išeina minkštas ir pakankamai drėgnas, todėl itin svarbu nusunkti tarkuotas cukinijas.
Likučius dedame į sandarias maisto dėžutes ir laikome šaldytuve iki keleto dienų. Apkepas išlieka skanus net ir pašildytas mikrobangų krosnelėje. Valgome arba vieną, arba su šviežiomis salotomis.
Taip pat galima gabalėlį neštis pietums į darbą, pietų dėžutėje su kalnu jūsų pasirinktų salotų.
Šiam receptui galite naudoti bet kokius miltus.
Skanaus!
Receptu pasidalijo tinklaraštis „Skaniai sveikai“.