Daug įdomesnio skonio kopūstų salotos – su spanguolėmis ir obuoliais

2018 m. rugpjūčio 17 d. 11:33
Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“
Receptas
Kitokios kopūstų salotos. Nes jos gali būti ne tik su aliejum ar majonezu, bet ir įdomesnės.
Daugiau nuotraukų (1)
Šį kartą – su obuoliais, spanguolėmis ir migdolais. Obuoliai suteikia lengvos rūgštelės, džiovintos spanguolės – saldumo, na, o migdolai suteikia salotoms traškumo.
Kopūstų ir obuolių salotos
Reikalingi produktai 
Padažui:
  • 1 puodelis graikiško jogurto;
  • 1/4 puodelio medaus;
  • 2 v. š. obuolių sidro acto;
  • druskos;
  • pipirų.
Salotoms:
  • 1 mažas kopūstas;
  • 2 morkos;
  • 2 obuoliai;
  • 1/2 puodelio smulkintų laiškinių svogūnų;
  • 3/4 puodelio skaldytų migdolų;
  • 3/4 puodelio džiovintų spanguolių.
Kaip gaminti 
Dubenėlyje sumaišome visus padažo ingredientus. Druskos ir pipirų dedame pagal skonį.
Giliame dubenyje sumaišome juostelėmis pjaustytą kopūstą, morkas, smulkintus obuolius, laiškinius svogūnus, migdolus ir spanguoles. Supilame padažą ir gerai išmaišome.
Iš viso kiekio gavosi labai didelis dubuo salotų. Mažesniam kiekiui proporcingai mažinkit visus ingredientus.
Jeigu visų salotų iš karto nevalgysite, padažą laikykite atskirai, ir įmaišykite į salotas tik prieš valgant.
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“
kopūstaskopūstaisalotos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.