Šį kartą – su obuoliais, spanguolėmis ir migdolais. Obuoliai suteikia lengvos rūgštelės, džiovintos spanguolės – saldumo, na, o migdolai suteikia salotoms traškumo.
Kopūstų ir obuolių salotos
Reikalingi produktai
Padažui:
- 1 puodelis graikiško jogurto;
- 1/4 puodelio medaus;
- 2 v. š. obuolių sidro acto;
- druskos;
- pipirų.
Salotoms:
- 1 mažas kopūstas;
- 2 morkos;
- 2 obuoliai;
- 1/2 puodelio smulkintų laiškinių svogūnų;
- 3/4 puodelio skaldytų migdolų;
- 3/4 puodelio džiovintų spanguolių.
Kaip gaminti
Dubenėlyje sumaišome visus padažo ingredientus. Druskos ir pipirų dedame pagal skonį.
Giliame dubenyje sumaišome juostelėmis pjaustytą kopūstą, morkas, smulkintus obuolius, laiškinius svogūnus, migdolus ir spanguoles. Supilame padažą ir gerai išmaišome.
Iš viso kiekio gavosi labai didelis dubuo salotų. Mažesniam kiekiui proporcingai mažinkit visus ingredientus.
Jeigu visų salotų iš karto nevalgysite, padažą laikykite atskirai, ir įmaišykite į salotas tik prieš valgant.
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“