Žuvies maltinukai su cukinijomis ir kuskusu
Reikalingi produktai (5 vnt.):
- 430 g baltos mėgstamos žuvies filė,
- 100 g cukinijų,
- 50 g kuskuso,
- 2 (M dydžio) kiaušiniai,
- 1-2 skiltelės česnako,
- svogūnų laiškai,
- 1-2 v. š. grietinės,
- smulkinti krapai, petražolės,
- druska, pipirai.
Kaip gaminti
Žuvies filė nuplauti, gerai nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, o paskui sukapoti peiliu. Įmušti kiaušinius, įtarkuoti cukiniją (jos nenusunkite, kuskusas sugers nereikalingą skystį), berti kuskusą, prieskonius, smulkintus žalumynus, česnaką, svogūnų laiškus, dėti grietinę ir gerai viską išmaišyti.
Paruoštą žuvies faršą palikti kokiai valandai pastovėti, kad kuskusas išbrinktų ir pasimarinuotų. Po to padalinti į 5 lygias dalis, formuoti maltinukus ir kepti keptuvėje aliejuje virš neddeles ugnies iš abiejų pusių.
Patiekti su mėgstamu garnyru. Aš išviriau ryžius ir padariau kopūstų salotas (šviežias kopūstas, agurkėliai, pomidorai, svogūnų laiškai, krapai, petražolės, druska, pipirai, citrinos sultys, aliejus).
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“