Aš suplanavau kepti obuolių trupiniuotį, bet paskui į galvą šovė mintis, kad saldūs obuoliai puikiai derės su rūgštokomis gervuogėmis. Prisiskynėme indelį uogų ir bėgome kepti.
Ką galiu pasakyti be to, kad jis skanus? Jis nuostabus ir labai greitai pagaminamas. Aš kepiau porcijiniuose indeliuose, tad ilgai neužtrukau.
Trupiniuotis su obuoliais ir gervuogėmis
Reikalingi produktai:
- 3 nedideli obuoliai,
- 1 nepilna stiklinė gervuogių,
- 1 šaukštas cinamono,
- 150 g cukraus (geriausia rudojo),
- 150 g miltų,
- 75 g šalto sviesto,
- sviesto kepimo formelėms ištepti.
Kaip gaminti
Įkaitiname orkaitę iki 170 C.
Obuolius perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Dubenyje sumaišome obuolius, uogas, cinamoną ir cukrų. Atidedame į šoną, kol ruošime trupinukus.
Į miltus dedame tarkuotą (galima ir mažais kubeliais supjaustytą) sviestą ir rankomis maišome, kol sviestas pasidengs miltais ir taps trupinukais.
Kepimo indelius ištepame sviestu, dedame 2/3 indelio tūrio obuolių ir uogų masės, gausiai užberiame trupinių.
Dedame indelius į kepimo skardą ir kišame į orkaitę. Kepame 20 min., kol trupiniuotis iškeps ir viršus gražiai apskrus. Jei viršus per greitai skrunda, pridenkite folija.
Iškepusius traukiame iš orkaitės ir valgome. Labai skanu su vaniliniais ledais.
Šį trupiniuotį galite kepti ir didesniame kepimo inde, tada atitinkamai pailgės kepimo laikas.