Gervuogių tortas
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 360 g sausainių,
- 120 g ištirpinto sviesto,
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Kremui:
- 500 g maskarponės,
- 150 g cukraus,
- 15 g želatinos,
- 1/2 citrinos sulčių,
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
- 1 sauja gervuogių.
Kaip gaminti
Pagrindui skirtus sausainius sutrupiname smulkiai iki mažų gabaliukų, supilame ištirpintą sviestą ir vanilinį cukrų ir išmaišome.
Tortinės dugną išklojame sviestiniu popieriumi ir sudedame sausainių masę. Prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą, kol ruošiame kremą.
Želatiną užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų ir išbrinkiname.
Maskarponę mikseriu išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis.
Vandens vonelėje ištirpiname želatiną ir šiek tiek pravėsusią supilame į maskarponės masę. Dar kartą išplakame.
Pusę masės supilame ant sausainių sluoksnio ir statome į šaldytuvą šiek tiek sustingti.
Gervuoges nuplauname, nuvarviname ir pertriname per sietelį. Pertrintas uogas supilame į maskarponės masę ir gerai išplakame. Supilame ant torto viršaus ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“