Labai skanus ir greitai pagaminamas gervuogių tortas

2018 m. rugpjūčio 2 d. 13:59
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Nepaisant to, kad tortas pagaminamas labai greitai, jis dar ir labai skanus. Viršutinė torto dalis rūgštesnė ir labai gaivi.
Daugiau nuotraukų (1)
Gervuogių tortas
Reikalingi produktai
Pagrindui:
  • 360 g sausainių,
  • 120 g ištirpinto sviesto,
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Kremui:
  • 500 g maskarponės,
  • 150 g cukraus,
  • 15 g želatinos,
  • 1/2 citrinos sulčių,
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
  • 1 sauja gervuogių.
Kaip gaminti
Pagrindui skirtus sausainius sutrupiname smulkiai iki mažų gabaliukų, supilame ištirpintą sviestą ir vanilinį cukrų ir išmaišome.
Tortinės dugną išklojame sviestiniu popieriumi ir sudedame sausainių masę. Prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą, kol ruošiame kremą.
Želatiną užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų ir išbrinkiname.
Maskarponę mikseriu išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis.
Vandens vonelėje ištirpiname želatiną ir šiek tiek pravėsusią supilame į maskarponės masę. Dar kartą išplakame.
Pusę masės supilame ant sausainių sluoksnio ir statome į šaldytuvą šiek tiek sustingti.
Gervuoges nuplauname, nuvarviname ir pertriname per sietelį. Pertrintas uogas supilame į maskarponės masę ir gerai išplakame. Supilame ant torto viršaus ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“
tortasgervuogėsmaskarponė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.