Vynuogių lapuose grilyje kepta žuvis
Reikės:
skumbrės, dorados, ešerio ar kitos žuvies,
vynuogių lapų (jeigu turite, galima naudoti šviežius),
citrinos,
druskos,
alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Nuskutame žvynus, išdarinėjam, išplauname žuvis. Išorę ir vidų įtriname druska, pašlakstome citrinos sultimis.
Suvyniojame į vynuogių lapus (vienai žuviai – 5-7 lapai) ir paliekame marinuotis šaldytuve apie 30 min. - 1 valandą. Lengvai patepame alyvuogių aliejumi.
Kepame tiesiogiai virš žarijų, vidutinio karštumo kespninėje, apie 15 minučių, vieną kartą apverčiant. Kai vynuogių lapai gražiai apskrus - žuvis paruošta.
Patiekiame su citrinos skiltelėmis.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“