Išsikepkite žuvį ant grotelių taip, kaip dar nesate kepę – bus itin sultinga ir kvapni

2018 m. liepos 28 d. 12:21
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Receptas
Sultinga ir kvapni žuvis. Prireiks tik dviejų prieskonių – druskos ir citrinos, neužgožiančių natūralaus žuvies skonio.
Daugiau nuotraukų (6)
Vynuogių lapuose grilyje kepta žuvis
Reikės:
skumbrės, dorados, ešerio ar kitos žuvies,
vynuogių lapų (jeigu turite, galima naudoti šviežius),
citrinos, 
druskos, 
alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Nuskutame žvynus, išdarinėjam, išplauname žuvis. Išorę ir vidų įtriname druska, pašlakstome citrinos sultimis. 
Suvyniojame į vynuogių lapus (vienai žuviai – 5-7 lapai) ir paliekame marinuotis šaldytuve apie 30 min. - 1 valandą. Lengvai patepame alyvuogių aliejumi. 
Kepame tiesiogiai virš žarijų, vidutinio karštumo kespninėje, apie 15 minučių, vieną kartą apverčiant. Kai vynuogių lapai gražiai apskrus - žuvis paruošta. 
Patiekiame su citrinos skiltelėmis.
Skanaus! 
 
žuvisgrilispatiekalai ant grotelių
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.