Kulinarijos laidą „Grilio skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10 valandą tik per „Lietuvos ryto“ televiziją. Siužetą rasite žemiau, dalinamės receptu.
Rytietiškos jautienos kepsnio salotos (2 asmenims)
Reikalingi produktai:
300 g brandintos jautienos sprandinės,
2 v. š. „Kikkoman“ sojų padažo,
5 v. š. sezamų sėklų aliejaus,
200 g virtų rytietiškų kiaušinių makaronų,
1 pomidoro,
1 baklažano,
1 šviežios aitriosios paprikos,
kelių kalendrų lapelių,
kelių stiebų svogūnų laiškų.
Kaip gaminti
Jautienos kepsnį pašlakstykite „Kikkoman“ sojų padažu ir dėkite kepti ant įkaitusio grilio (apie 250–300 laipsnių) iki mėgstamos vidinės temperatūros.
Baklažaną supjaustykite juostelėmis ir kepkite apie 2–3 min. Pomidorą perpjaukite pusiau ir apie 3–4 min. kepkite iš abiejų pusių.
Makaronus sumaišykite su „Kikkoman“ sojų padažu, sezamų sėklų aliejumi ir dėkite į lėkštę. Ant makaronų sudėkite apkeptas daržoves.
Supjaustykite kepsnį norimo storio juostelėmis ir taip pat dėkite ant salotų. Patiekalą pagardinkite kapotomis kalendromis, smulkintais svogūnų laiškais ir aitriosiomis paprikomis.
Skanaus!