Pagaminti užtruksite vos 10 minučių, o orkaitėje kepti reikia 1 valandą, tad per tą laiką galėsite atsipalaiduoti ir išsivirti savo mėgstamos arbatos arba atlikti kitus reikiamus darbus.
Citrininis keksas su avietėmis
Reikės:
- 1,5 puodelio miltų;
- 1,5 arb. šaukštelio valgomosios sodos;
- 1 puodelio pasukų;
- 2/3 puodelio cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 1/3 puodelio aliejaus;
- 1,5 puodelio šviežių aviečių;
- 1/2 tarkuotos citrinos žievelių.
Glazūrai:
- 1 puodelio cukraus pudros;
- 1/4 puodelio citrinos sulčių.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
2. Sumaišykite miltus ir sodą. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pasukomis, aliejumi ir cukrumi.
3. Drėgnus ingredientus supilkite į sausus ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite avietes.
4. Supilkite tešlą į stačiakampę kekso formą ir kepkite maždaug 1 valandą.
5. Kol atvės paruoškite glazūrą.
6. Sumaišę glazūros ingredientus, užpilkite ją ant kekso viršaus ir užtarkuokite citrinos žievelių.
Šaltinis – diyncrafts.com.