Citrininis keksas su avietėmis – nepaprasto skonio vasariškas desertas

2018 m. liepos 22 d. 17:02
Lrytas.lt
Receptas
Citrininis keksas su avietėmis – labai greitas ir lengvai pagaminamas vasariškas desertas, kuris puikiai tiks iškyloms arba norint ko nors saldaus.
Daugiau nuotraukų (2)
Pagaminti užtruksite vos 10 minučių, o orkaitėje kepti reikia 1 valandą, tad per tą laiką galėsite atsipalaiduoti ir išsivirti savo mėgstamos arbatos arba atlikti kitus reikiamus darbus.
Citrininis keksas su avietėmis
Reikės:
  • 1,5 puodelio miltų;
  • 1,5 arb. šaukštelio valgomosios sodos;
  • 1 puodelio pasukų;
  • 2/3 puodelio cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 1/3 puodelio aliejaus;
  • 1,5 puodelio šviežių aviečių;
  • 1/2 tarkuotos citrinos žievelių.
Glazūrai:
  • 1 puodelio cukraus pudros;
  • 1/4 puodelio citrinos sulčių.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
2. Sumaišykite miltus ir sodą. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pasukomis, aliejumi ir cukrumi.
3. Drėgnus ingredientus supilkite į sausus ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite avietes.
4. Supilkite tešlą į stačiakampę kekso formą ir kepkite maždaug 1 valandą.
5. Kol atvės paruoškite glazūrą.
6. Sumaišę glazūros ingredientus, užpilkite ją ant kekso viršaus ir užtarkuokite citrinos žievelių.
Šaltinis – diyncrafts.com.
citrinų keksasavietės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.