Šį kartą kepiau rudąjį kaimišką viščiuką. O kaip buvau pasiilgusi to skonio! Vaikystėje visada valgydavau tik naminę paukštieną, tad mintimis grįžau į senas gero ir kokybiško maisto dienas.
Ilgiau nelaukusi dalinuosi šiuo receptu. Vištiena tirps burnoje, tik turėkite omenyje, kad pasukos turi lengvo rūgštumo, tad mėsoje jis tikrai jausis.
Sultingiausias pasaulyje keptas viščiukas
Reikalingi produktai:
- 1 rudasis viščiukas;
- 2 puodeliai pasukų;
- jūros druskos;
- maltų pipirų;
- šakelė rozmarino;
- šakelė čiobrelio;
- šakelė šalavijo.
Kaip gaminti
Paruošiame viščiuką, surišame kojas. Įtriname prieskoniais, o likusius prieskonius suberiame į pasukas.
Viščiuką įdedame į didelį šaldymui skirtą maišelį, užpilame pasukomis su prieskoniais, sandariai uždarome ir dedame į šaldytuvą. Geriausia leisti marinuotis 24 valandas arba per naktį.
Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Viščiuką išimame iš maišelio, pašaliname marinato perteklių ir paguldome į kepimo skardą.
Viščiuką kepu 20 minučių. Apverčiu, ir iš kitos pusės kepu dar 20 minučių. Kai viščiukas išsausėja, aptepu pasukų marinatu. Taip dariau keletą kartų. Galiausiai viščiuką perkeliu ant grotelių, jį paguldydama krūtinėle į viršų. Kepu dar 20 minučių, vis aptepdama marinatu. Grotelės puikiai tinka norint kad visi nereikalingi riebalai nulašėtų, o vištienos odelė būtų traški iš visų pusių.
Iškepusį viščiuką išimame iš orkaitės, lengai aptepame alyvuogių aliejumi ir uždengiame folija. Palaikome 10-15 minučių, ir tik tada pjaustome.
Vištienos kepimo laikas priklausys nuo viščiuko dydžio. Taip pat – kuo dažniau viščiuką aptepsite marinatu, tuo didesnis šansas kad jis vietomis neapdegs (kaip nutiko man) ir turės tolygesnę rudą spalvą.
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“