Varškės užkepėlė su baltuoju šokoladu, be miltų ir manų
Reikalingi produktai (22-24 cm skersmens formai):
- 600 g varškės,
- 200 ml grietinėlės,
- 3 (L dydžio) kiaušinių,
- 120 g baltojo šokolado,
- vanilės.
Kaip gaminti
Trynius atskirti nuo baltymų. Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje.
Varškę, trynius, grietinėlę ir vanilę sutrinti trintuvu, supilti ištirpintą šokoladą ir išmaišyti. Galiausiai atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktus baltymus.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti varškės masę, viršų išlyginti.
Dėti į 150 laipsnių orkaitę virš garų vonelės (į gilesnę skardą įpilti vandens, dėti per vidurį, ant jo uždėti, pavyzdžiui, 20 cm skersmens torto lanką, o ant jo – kepimo formą su varškės užkepėle), kepti apie 50-60 min., priklausomai nuo orkaitės, gali užtrukti ir ilgiau. Patikrinkite, ar iškepė.
Iškepusią užkepėlę palikite orkaitėje truputėlį pravėrę dureles visiškai atvėsti.
Kai atvės, dėkite keletui valandų į šaldytuvą, nes skaniausia užkepėlė atšaldyta.
Patiekite su pjaustymomis ar trintomis uogomis.
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“