Bet ar kada nors ragavote netikro zuikio su sūriu? Išbandykite – tikrai patiks.
Receptu dalinasi „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“. Receptas pritaikytas gaminti keraminėje kepsninėje, bet galima kepti ir orkaitėje.
Prancūziškas netikras zuikis
Reikalingi produktai:
- 500 g kalakutienos faršo,
- 4 šaukštai manų kruopų,
- 6 šaukštai pieno,
- 1 smulkintas kepintas svogūnas,
- 3 skiltelės smulkinto kepinto česnako,
- 1 šaukštelis maltų džiovintų grybų,
- 1 šaukštas sojų padažo,
- 1 kiaušinis,
- 80 g stipresnio kvapo ir skonio prancūziško sūrio,
- druskos, pipirų,
- trupučio aliejaus,
- garnyrui – šviežios bulvytės.
Kaip gaminti
Manų kruopas 20 minučių brinkiname piene. Viską, išskyrus sūrį, sumaišome į vientisą masę ir dedame į kepimo indelį, prieš tai jį patepę aliejumi. Sūrį supjaustome nedideliais kubeliais ir sukaišiojame į faršą.
Bulvytes nuplauname ir gausiai pabarstome druska ir pipirais. Jeigu kepame ne ant grotelių, kepimo indelius patepame aliejumi.
Viską kepame 40-50 minučių netiesioginėje kaitroje, 130-150°C temperatūroje. Bulvytes apverčiame po 20-25 minučių.
Iškepusio zuikio vidinė temperatūra turėtų būti apie 76°C.
Skanaus!
Originalas čia: „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“