Naujienų portalui menshealth.com sporto mitybos specialistė Marie Spano papasakojo, kaip ryte pasigaminti greitus, bet maistingus ir skanius pusryčius.
1. Kiaušinienės keksiukai
Išplakite kiaušinius (kiekis priklauso nuo jūsų poreikio), įdėkite kokių norite priedų, pavyzdžiui, sūrio, paprikos, špinatų, svogūnų ir pan. Nepamirškite druskos, pipirų ir prieskonių.
Keksiukų formeles ištepkite aliejumi arba sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Supilkite masę į formeles ir kepkite 12–15 minučių.
Viską galite pasiruošti iš vakaro, kad ryte tereikėtų tik pasišildyti. Be to, važiuodami į darbą šiuos keksiukus galite valgyti ir šaltus.
2. Daug baltymų turintys blyneliai
Galite pasiruošti savo mėgstamą tešlą arba naudoti jau parduodamus mišinius, į kuriuos reikia įpilti tik vandens.
Blynelius taip pat galite išsikepti vakare arba palikti tešlą šaldytuve per naktį, kad išsikeptumėte vos prabudę.
3. Avižinė košė
Mitybos specialistės teigimu, geriausia avižų košės gaminimo dalis yra ta, kad tai nereikalauja daug pastangų.
Į dubenėlį supilkite avižas, užpilkite jas vandeniu arba pienu ir palikite šaldytuve per naktį. Ryte galėsite pasišildyti bei pagardinti šviežiais vaisiais ar riešutais.
4. Kietai virtas kiaušinis
Tiesa, kiaušiniai jau gali būti nusibodę, tačiau pasiruošti juos iš vakaro kitos dienos pusryčiams yra puikus triukas.
Kiaušinius virti reikia 8-10 min, kai atvės, padėkite į šaldytuvą, o ryte turėsite labai greitą ir paprastą pusryčių užkandį.
5. Žemės riešutų sviesto batonėliai
Sumaišykite pusę puodelio riešutų sviesto, ketvirtadalį puodelio medaus ir vieną puodelį avižų.
Formuokite batonėlius ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių Celsijaus, 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, palaukite kol atvės. Galite juos laikyti šaldytuve arba paprasčiausiai spintelėje.
Skanių pusryčių!