Laidą „Grilio skanėstai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10 valandą tik per „Lietuvos ryto“ televiziją. O pavėlavusiems įsijungti paskutinę laidą – receptas ir vaizdo siužetas, kurį rasite žemiau.
Moderni kiaulienos „Guo Bao“ versija (2 asmenims)
Reikalingi produktai:
500 g kiaulienos nugarinės su kaulu,
2 a. š. medaus,
2 v. š. ananasų sulčių (nuo konservuotų anansų),
3-4 v. š. „Kikkoman“ sojų padažo,
1 v. š. ryžių acto,
1 v. š. sezamų sėklų aliejaus,
300 g virtų ryžių,
1 kiaušinio,
100 ml kokosų pieno,
šviežių bazilikų,
4-5 konservuotų ananasų griežinėlių,
svogūnų laiškų.
Kaip gaminti
Kiaulienos nugarinę supjaustykite į keturias ar penkias dalis tarp kaulo. Kaip tai padaryti, žiūrėkite vaizdo siužete.
Į dubenėlį supilkite ananasų sultis, ryžių actą, „Kikkoman“ sojų padažą, sezamų aliejų, dėkite medaus. Viską gerai išmaišykite, sudėkite kiaulieną ir gerai įtrinkite paruoštu marinatu.
Marinuotą kiaulieną dėkite ant įkaitusio grilio (apie 250–300 laipsnių) ir kepkite apie 7–8 min. iš abiejų pusių. Kepamą kiaulieną aptepkite likusiu marinatu, į kurį įmaišykite dar porą šaukštelių medaus ir šlakelį sojų padažo.
Iš folijos padarykite vokelius, dėkite virtus ryžius, bazilikų lapelius, pilkite kokosų pieną ir išplaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite, uždarykite vokelius ir kepkite ant grotelių vartydami apie 7–8 min. Konservuotą ananasą taip pat dėkite ant grilio ir apkepkite apie 5 min. iš abiejų pusių.
Iškeptus ryžius dėkite į lėkštę, šiek tiek pašlakstykite „Kikkoman“ sojų padažu, ant viršaus sudėkite iškeptą kiaulieną, ananasų griežinėlius. Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir šviežia aitriąja paprika.
Skanaus!