Jeigu dar neišbandėte traškių cukinijų lazdelių – rekomenduojame.
Ši užkandėlė tokia gardi, kad gali konkuruoti su visų mėgstama kepta duona. Svarbu tik neperkepti cukinijų, kad nebūtų ištižusios ir liktų šiek tiek traškios.
Skanausia valgyti šiek tiek atvėsusias su jogurtiniu padažu. Jo receptą rasite žemiau.
Tokia užkandėlė puikiai tiks ir lengviems pietums ar vakarienei, ir vakaronei su šeima ir draugais. Neatsivalgomai skanu.
Cukinijų lazdelės su sūriu
Reikės:
- 2 jaunų cukinijų,
- 100 g kietojo sūrio,
- pusės puodelio džiūvėsėlių,
- pusės puodelio miltų,
- 1 kiaušinio,
- 1-2 česnako skiltelių,
- druskos,
- juodųjų pipirų,
- bazilikų, raudonėlio, čiobrelių, rozmarinų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Cukinijas supjaustykite lazdelėmis.
Sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su džiūvėsėliais, išspaustais česnakais, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais.
Kiaušinį išplakite.
Imkite po vieną cukinijų lazdelę, pamirkykite kiaušinio plakinyje, apvoliokite miltuose, vėl kiaušinyje, po to – džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
Išdėliokite skardoje ant kepimo popieriaus.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 7 minutes. Apverskite, užberkite dar džiūvėsėlių ir sūrio masės, kepkite 5-10 minučių.
Jeigu lazdelės plonesnės, kepkite trumpiau. Svarbu, kad jos neperkeptų ir neištižtų.
Valgykite dažydami į jogurtinį padažą. Jį gaminkite iš graikiško jogurto, česnakų, citrinų sulčių, druskos ir krapų.