Taip pat jie tiks ir sveikuoliškam užkandžiui.
Pikantiški linų sėmenų duoniukai
Reikės (iš nurodyto kiekio išeis maždaug 40-45 duoniukų):
- 1,5 puodelio linų sėmenų (puodelis 240 ml);
- 2 nedidelių žaliųjų cukinijų;
- pusės puodelio vandens;
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
- jūros druskos ir pipirų;
- aštrios aitriosios paprikos miltelių;
- saldžiosios paprikos miltelių;
- česnako miltelių arba smulkinto česnako;
- džiovintų petražolių, bazilikų.
Gaminimo eiga
1. Maisto plaktuvu sumalti cukinijas su vandeniu ir prieskoniais iki vientisos masės. Prieskonių dėti pagal skonį.
2. Kavamale sumalti linų sėmenis iki miltų.
3. Sudėti į didelį dubenį visus ingredientus ir išmaišyti.
4. Leisti tešlai pastovėti 10-15 min., tuo tarpu kepimo popieriumi iškloti maisto džiovyklės padėklus.
5. Tešlą tepti ant džiovintuvo padėklų tolygiai ir plonai, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir džiovinti apie 6-8 val. 60 laipsnių temperatūroje (jei norite, kad išliktų aukštesnė maistinė vertė, džiovinti reikėtų 42 laipsnių temperatūroje 10-15 val.
6. Po 3 val. duoniukus nuimti nuo kepimo popieriaus ir apversti. Tuomet džiovinti toliau.
Laikyti duoniukus rekomenduojama maišelyje, kambario temperatūroje.
Receptu pasidalino „Kuras kūnui