„Ši kopūstienė – su dešrelėmis, kurių liko po to, kai kepėme jas grilyje sode. Dešrelės kvepia dūmu, tad ir sriuba juo pakvipo“, – rašo Odeta Kudopčenkienė.
Laužu kvepiančios kopūstienės receptą ji pasiūlė konkursui „Pietūs po atviru dangumi“.
Štai jis.
Kopūstienė su grilyje keptomis dešrelėmis
Reikalingi produktai:
1 nedidelis kopūstas (naudojau kūginį, nes jis mums skaniausias),
2 morkos,
2 svogūnai,
1 saliero stiebas,
kelios grilyje keptos dešrelės,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
ryšelis krapų.
Kaip gaminti
Morkas sutarkuoti, svogūnus ir salierą susmulkinti. Daržoves apkepinkite nedideliame kiekyje aliejaus.
Į puodą pilkite 2 litrus vandens, dėkite smulkintą kopūstą ir virkite, kol suminkštės. Dėkite smulkintas dešreles, kepintas daržoves ir pavirkite dar 10 min.
Berkite krapus, prieskonius ir išmaišę palikite 5 min.
Valgykite su grietine ir juoda duona.
Šis receptas – receptų konkurso „Pietūs po atviru dangumi“ dalyvis.
Gamtoje paprastai ruošiame valgius virš žarijų – kepsninėje, grilyje ar ant laužo. Ką iškylai ruošiate jūs? Kepate sultingus kepsnius ar šašlykus, turite ypatingą vištienos marinato receptą, gaminate tobulą pagardą prie mėsos patiekalų, o gal norite pasigirti gamtoje ruoštu desertu?
Pasidalinkite gardžiausių iškylų patiekalų receptais ir laimėkite prizus!
Penkių geriausių, daugiausiai skaitytojų vertinimų sulaukusių ir daugiausiai perskaitytų receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ prizais – 30 eurų vertės dovanų kuponais.
Juos galėsite išleisti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Maximos“ parduotuvėje.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi.
Receptus konkursui siųskite iki liepos 12 d. adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime liepos 16-ąją.
Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Lrytas.lt Skonis“ .