Šį receptą ji pasiūlė konkursui „Pietūs po atviru dangumi“. Dalinamės, o jūs bandykite.
Grilyje keptas sūris su vaisiais
Reikalingi produktai:
2-3 persikai arba nektarinai,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
200 g „Halloumi“ sūrio (tai kiprietiškas avių ar ožkų pieno sūris – Red.),
nedidelė gūžė salotų,
2 šaukšteliai citrinos sulčių,
2 šaukštai kepintų pistacijų,
žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių,
žiupsnelis sezamų sėklų.
Kaip gaminti
Persikus arba nektarinus perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus.
Sūrį supjaustykite riekutėmis ir patepkite aliejumi.
Dėkite ant grilio sūrį ir vaisius, kepkite apie 3-5 min.
Į lėkštę dėkite smulkintų salotų, keptų vaisių, sūrį. Apšlakstykite citrinos sultimis, sezamų sėklomis, berkite riešutus, ant viršaus užberkite aitriosios paprikos miltelių.
Šis receptas – receptų konkurso „Pietūs po atviru dangumi“ dalyvis.
Gamtoje paprastai ruošiame valgius virš žarijų – kepsninėje, grilyje ar ant laužo. Ką iškylai ruošiate jūs? Kepate sultingus kepsnius ar šašlykus, turite ypatingą vištienos marinato receptą, gaminate tobulą pagardą prie mėsos patiekalų, o gal norite pasigirti gamtoje ruoštu desertu?
Pasidalinkite gardžiausių iškylų patiekalų receptais ir laimėkite prizus!
Penkių geriausių, daugiausiai skaitytojų vertinimų sulaukusių ir daugiausiai perskaitytų receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ prizais – 30 eurų vertės dovanų kuponais.
Juos galėsite išleisti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Maximos“ parduotuvėje.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi.
Receptus konkursui siųskite iki liepos 12 d. adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime liepos 16-ąją.
Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Lrytas.lt Skonis“ .