Marinatas daržovėms
Reikės:
- 1 l vandens;
- 1 v. š. druskos;
- 4 v. š. cukraus;
- 100 g acto (9 proc.);
- prieskonių (laurų lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.).
Išvardytas sudedamąsias dalis sudedame į puodą. Kai užvirs vanduo ir ištirps druska bei cukrus, marinatas paruoštas.
Stiklainiukus išplaukite, iškaitinkite orkaitėje. Sudėkite daržoves ir užpilkite marinatu. Užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Perneškite į vėsią patalpą ir, kai tik norėsite, patiekite kartu su mėgstamu patiekalu.
Patarimas: jei ruošite šparagines pupeles, sudėję jas į stiklainį užpilkite karštu vandeniu ir palikite, kol išvirsite marinatą. Tada vandenį nupilkite ir užpilkite marinatą.
Skanaus!
Šaltinis: „Oditėlės blogas“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 liepos 11 dieną.