Italai ją vadina minestrone, o gaminama ji iš sezoninių daržovių, tad tinka viskas, kas auga jūsų darže, ko randate turguje ar parduotuvėje.
O jeigu neturite kažkurio ingrediento – ne bėda. Šios sriubos receptas ne veltui vadinamas demokratiškiausiu – nėra jokių griežtų taisyklių. Ją ruošiant galima ir netgi privaloma improvizuoti ir prisitaikyti prie to, ką turite virtuvėje.
Itališka daržovienė – minestronė
Reikės:
- morkų,
- svogūno,
- salierų stiebų,
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
- česnako skiltelių,
- bulvių,
- trintų pomidorų (arba blanširuotų ir nuluptų pomidorų),
- cukinijos,
- šviežių arba šaldytų žirnelių,
- šviežio kopūsto,
- virtų pupelių,
- paprikos,
- smulkių makaronų,
- vištienos sultinio,
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Puode įkaitinkite aliejų, dėkite pjaustytas morkas, svogūnus ir apkepkite. Dėkite pjaustytus salierus, bulves ir dar šiek tiek pakepkite.
Berkite smulkintus kopūstus, cukinijos kubelius, pomidorus, šiek tiek pakaitinkite, užpilkite verdančiu sultiniu. Suberkite žirnelius, makaronus ir virkite, kol jie ir daržovės išvirs.
Pagardinkite druska, pipirais, įspauskite česnako.
Patiekdami galite užbarstyti kietojo sūrio.