Išbandyta ir puikiai įvertinta: su majonezu ir svogūnais marinuoti sparneliai

2018 m. liepos 9 d. 09:44
Lrytas.lt
Receptas
Virš žarijų kepti sparneliai vasarą tampa vienu populiariausių patiekalų. Gražiai apskrudę, sultingi, traškūs – jie būna neatsivalgomai skanūs. 
Daugiau nuotraukų (2)
Siūlome vieną idėją, kurią galėsite išbandyti bet kada – šiam marinatui nereikia ypatingų produktų.
Savo išbandytą sparnelių receptą atsiuntė  mūsų skaitytoja Eglė L., pasiūliusi jį konkursui „Pietūs po atviru dangumi“. Dalinamės, o jūs gaminkite ir skanaukite.
Su majonezu ir svogūnais marinuoti sparneliai
Reikalingi produktai:
  • 2 kg vištų spranelių, 
  • 6 dideli svogūnai,
  • indelis majonezo, 
  • 4 česnako skiltelės, 
  • 1 a. š. juodųjų pipirų, 
  • 1 nepilnas a. š. druskos,
  • prieskonių, žolelių. 
Kaip gaminti 
Sparnelius nuplaukite ir sudėkite į didesnį dubenį. Svogūnus supjaustykite žiedais ir spausdami dėkite ant sparnelių. Sudėkite skiltelėmis pjaustytus česnakus. 
Berkite prieskonius, supilkite majonezą, gerai išmaišykite.  
Kepti galima po trijų valandų. Druską berkite tik prieš pat kepimą.
Kepkite grilyje, kol gražiai apskrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.