Siūlome vieną idėją, kurią galėsite išbandyti bet kada – šiam marinatui nereikia ypatingų produktų.
Savo išbandytą sparnelių receptą atsiuntė mūsų skaitytoja Eglė L., pasiūliusi jį konkursui „Pietūs po atviru dangumi“. Dalinamės, o jūs gaminkite ir skanaukite.
Su majonezu ir svogūnais marinuoti sparneliai
Reikalingi produktai:
- 2 kg vištų spranelių,
- 6 dideli svogūnai,
- indelis majonezo,
- 4 česnako skiltelės,
- 1 a. š. juodųjų pipirų,
- 1 nepilnas a. š. druskos,
- prieskonių, žolelių.
Kaip gaminti
Sparnelius nuplaukite ir sudėkite į didesnį dubenį. Svogūnus supjaustykite žiedais ir spausdami dėkite ant sparnelių. Sudėkite skiltelėmis pjaustytus česnakus.
Berkite prieskonius, supilkite majonezą, gerai išmaišykite.
Kepti galima po trijų valandų. Druską berkite tik prieš pat kepimą.
Kepkite grilyje, kol gražiai apskrus.