Pagaminti jį užtruksite vos 20–30 minučių, o užteks pavaišinti net 8–10 žmonių.
Nekeptas žaliųjų citrinų ir sutirštinto pieno pyragas
Reikės:
- 225 g sausainių;
- 100 g sviesto;
- 400 g sutirštinto (kondensuoto) pieno;
- 0,5 puodelio žaliųjų citrinų sulčių;
- 1 arb. šaukštelio tarkuotų žaliųjų citrinų žievelių;
- 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 1 valg. šaukšto kokosų aliejaus;
- 2 valg. šaukštų bulvių krakmolo;
- 0,5 arb. šaukštelio jūros druskos;
- 2–3 žaliųjų citrinų, supjaustytų griežinėliais.
Paruošimas:
1. Pyrago padui sutrupinkite sausainius ir smulkiai sumalkite. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trupintais sausainiais.
2. Gilią keptuvę ar puodą įkaitinkite, sudėkite krakmolą ir kokosų aliejų. Pamaišykite plakimo šluotele.
3. Po vienos minutės supilkite sutirštintą kondensuotą pieną. Maišykite šluotele maždaug 10 minučių, kol mikstūra sutirštės.
4. Sudėkite tarkuotas žieveles, supilkite citrinos sultis, vanilę ir druską. Pamaišykite dar 5 minutes, kol mišinys dar labiau sutirštės.
5. Į apvalų kepimo indą sudėkite sausainių masę, prispauskite prie dugno. Supilkite pieno ir citrinų masę ir leiskite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą vienai valandai. Kai sustings, papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais.
Skanaus!
Šaltinis – draxe.com.