Dalinuosi 3 skirtingų skonių užkandžių rutuliukų receptais.
1. Su „Džiugo“ sūriu ir džiovintomis slyvomis
Reikalingi produktai:
- 100 g „Džiugo“ sūrio,
- 6 džiovintos slyvos,
- 1 v. š. majonezo,
- 2 skiltelės česnako.
Sūrį sutarkuojame. Česnaką nulupame ir pasmulkiname. Slyvas supjaustome mažais gabalėliais. Sumaišome su majonezu ir tarkuotu sūriu. Formuojame rutuliukus ir dedame ant traškaus duoniuko.
2. Sūrio rutuliukai su lašiša sezamų sėklose
Reikalingi produktai:
- 1 virtas kiaušinis,
- 100 g fermentinio sūrio,
- 1 v. š. majonezo,
- kelios šakelės krapų,
- ryšulėlis laiškinių česnakų,
- keli gabalėliai lašišos filė,
- 1 v. š. sezamų sėklų.
Kiaušinį ir fermentinį sūrį sutarkuojame. Sumaišome su majonezu ir smulkintais žalumynais. Formuojame rutuliukus, lašišos gabalėlį palikdami viduje. Apvoliojame sezamo sėklose.
3. Sūrio rutuliukai, apvolioti krabų lazdelėse
Reikalingi produktai:
- 1 kiaušinis virtas,
- 100 g fermentinio sūrio,
- kelios šakelės krapų,
- ryšulėlis laiškinių česnakų,
- 1 v. š. majonezo,
- 4 krabų lazdelės.
Kiaušinį ir sūrį sutarkuojame. Pagardiname majonezu ir smulkintais žalumynais. Krabų lazdeles sutarkuojame (aš naudojau sūrio malūnėlį, man jis sumala gražiausiai). Iš sūrio masės formuojame rutuliukus ir apvoliojame krabų lazdelėse.
Receptais pasidalino „Kviečiu į virtuvę“