Tinginių čeburekai: lengvai paruošiamas užkandis nuo stalo dingsta žaibišku greičiu

2018 m. liepos 4 d. 10:48
Lrytas.lt
Receptas
Patiekalas, kuris visada pasiteisina 100 procentų. Taip savo užkandį apibūdino Audronė Zemenskienė, jį pasiūliusi konkursui „Pietūs po atviru dangumi“. 
Daugiau nuotraukų (4)
Vilnietė atsiuntė greitai pagaminamų čeburekų receptą. Šiems čeburekams nereikės ruošti tešlos – jie gaminami iš vaflių.
„Tinginių čeburekai – puikus užkandis. Jie skanūs tiek karšti, tiek jau atvėsę, o svarbiausia, kad paruošiami labai greitai.
Šiuos čeburekus gaminu šeimai gana dažnai, ir jie visada suvalgomi, kaip sakoma, žaibišku greičiu“, – rašo Audronė. 
Dalinamės jos receptu.
Tinginių čeburekai (iš vaflių)
Reikės:
  • 0,5 kg šviežios triušienos ar kitos mėsos, 
  • 6 vaflių (naudojau apvalius),
  • pomidorų padažo,
  • prieskoninių žolelių.
Plakiniui reikės kiaušinių, pieno, miltų, druskos ir pipirų.
Taip pat reikės aliejaus čeburekams kepti.
Kaip gaminti 
Triušienos kumpelius išvirkite, mėsą supjaustykite.
3 vaflius aptepkite pomidorų padažu, uždėkite smulkintos triušienos ir pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis.
Ant kiekvieno vaflio viršaus dėkite po kitą vaflį, kiek prispauskite ir supjaustykite trikampiukais – jų bus 12 vnt.
Pasigaminkite plakinį iš recepte išvardintų produktų (plakinys turi būti tirštesnis).
Paruoštus vaflius pamirkykite plakinyje ir kepiau keptuvėje aliejuje.
Tinginių čeburekus apkepiau iš abiejų pusių.  Kadangi nėra stori, iškepa labai greitai.
„Skanaus!“ – palinkėjo Audronė. 
Čeburekaičeburekasvafliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.