Vilnietė atsiuntė greitai pagaminamų čeburekų receptą. Šiems čeburekams nereikės ruošti tešlos – jie gaminami iš vaflių.
„Tinginių čeburekai – puikus užkandis. Jie skanūs tiek karšti, tiek jau atvėsę, o svarbiausia, kad paruošiami labai greitai.
Šiuos čeburekus gaminu šeimai gana dažnai, ir jie visada suvalgomi, kaip sakoma, žaibišku greičiu“, – rašo Audronė.
Dalinamės jos receptu.
Tinginių čeburekai (iš vaflių)
Reikės:
- 0,5 kg šviežios triušienos ar kitos mėsos,
- 6 vaflių (naudojau apvalius),
- pomidorų padažo,
- prieskoninių žolelių.
Plakiniui reikės kiaušinių, pieno, miltų, druskos ir pipirų.
Taip pat reikės aliejaus čeburekams kepti.
Kaip gaminti
Triušienos kumpelius išvirkite, mėsą supjaustykite.
3 vaflius aptepkite pomidorų padažu, uždėkite smulkintos triušienos ir pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis.
Ant kiekvieno vaflio viršaus dėkite po kitą vaflį, kiek prispauskite ir supjaustykite trikampiukais – jų bus 12 vnt.
Pasigaminkite plakinį iš recepte išvardintų produktų (plakinys turi būti tirštesnis).
Paruoštus vaflius pamirkykite plakinyje ir kepiau keptuvėje aliejuje.
Tinginių čeburekus apkepiau iš abiejų pusių. Kadangi nėra stori, iškepa labai greitai.
„Skanaus!“ – palinkėjo Audronė.