Turėjau spintelėje kelis sausainius, kapučino miltelių, šaldytuve – varškės. Šovė mintis ką nors sumeistrauti. Štai ir rezultatas.
Varškės ir kapučino desertas su kapučino žele
Desertui šaldyti panaudojau paprastą plastikinę dėžutę, kurios dydis – 16,5 x 10 cm, o aukštis – 6,5 cm.
Kapučino želei reikės:
- 10 g šokoladinio kapučino miltelių;
- 50 ml vandens;
- 2 g želatinos.
Kapučino skonio varškės sluoksniui reikės:
- 500 g neriebios kreminės varškės be priedų (aš naudojau 0,2 % riebumo, bet galite naudoti kokią norite);
- 80 g šokoladinių sausainių;
- cukraus pagal skonį – apie 80-100 g, aš naudojau steviją;
- 18-20 g vanilinio kapučino miltelių (tai irgi priklauso nuo kiekvieno skonio ir nuo kapučino, galite ir mažiau dėti);
- 13 g želatinos.
- Papuošimui – tarkuoto juodojo šokolado, bet, žinoma, nebūtina.
Dar reikės maistinės plėvelės.
Kaip gaminti
Kapučino želė: pirmiausia šokoladinio kapučino miltelius (10 g) užpilkite karštu virintu vandeniu, įdėkite želatiną (2 g) ir gerai išmaišykite, kad ji ištirptų. Kai atvės, dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Varškės sluoksnis: 13 g želatinos užpilkite vandeniu, kaip nurodyta ant pakuotės, kai ji išbrinks, pakaitinkite, kol visiškai ištirps želatina.
Varškę išsukite su cukrumi ir kapučino milteliais, įmaišykite ištirpintą želatiną (tik nekarštą).
Į formelę įtieskite maistinę plėvelę, įdėkite kelis šaukštus varškės ir kapučino kremo, paskirstykite tolygiai. Tada dėkite sluoksnį sausainių (man tilpo 2,5 sausainio), vėl dėkite varškės kremo, ant jo – sustingusios kapučino želė gabaliukus. Vėl varškės, ant jos – sausainių, varškės, vėl želė ir taip toliau. Man išėjo trys sausainių sluoksniai, ant viršaus uždejau varškės kremo sluoksnį.
Desertą dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai sustings, apverskite atsargiai ant lėkštės ir išimkite kartu su plėvele, ją nuimkite.
Galite papuošti tarkuotu šokoladu (jei puošite šokoladu, į varškę dėkite mažiau cukraus, nes bus per saldu ). Arba puoškite desertą kaip norite.
P. S. Iš nurodyto kiekio išeina nedidelis desertas, nes, kaip minėjau, tai buvo tik eksperimentas. Bet tikrai pavykęs.
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“