Jeigu neturite laiko ir negalite jų paruošti iš anksto, visuomet išgelbės grilis ar kepsninė. Paruošti desertus virš žarijų galite tiesiog svečių akivaizdoje ar kartu su jais. O tokiems desertams neatsispirs nė vienas smaližius.
Siūlome keletą idėjų, kokius desertus galima paruošti ant grotelių.
Zefyriukų ir braškių iešmeliai
Lauže kepti zefyriukai – vienas populiariausių desertų, kuriuos galima paruošti gamtoje. Jie itin patinka vaikams, nes yra ne tik skanūs, bet ir lengvai paruošiami – kiekvienas bent kiek didesnis vaikas gali jų išsikepti. Tik, žinoma, prižiūrimas tėvų!
Zefyriukai, kaip žinia, labai saldūs. Puiki atsvara jų saldumui – vaisiai.
Suverkite ant iešmelio keletą zefyriukų, keletą braškių ir kepkite virš ugnies vis sukiodami, kad zefyriukai tolygiai apskrustų ir susiformuotų traški plutelė. Užteks tik minutės.
Desertas su keptais persikais
Perpjaukite persikus perpus, dėkite ant grotelių nupjautąja puse žemyn. Kepkite, kol apskrus, bet nebus ištižęs.
Skanaukite su rikotos sūriu, aplietu medumi, ledais ar braškėmis. Lengva ir gaivu!
Keptas ananasas su ledais
Mėgstantiems tradicinius skonius patiks grilyje keptas ananasas. Beje, pakepus anansą dingsta jo aitrumas, dėl kurio dažnam graužia lūpų kampučius.
Kepti ananasą labai paprasta – pašalinkite ananaso žievę ir supjaustykite griežinėliais ar skiltelėmis. Kepkite ant grotelių. Aptepkite medumi, apibarstykite riešutais ir skanaukite. Taip pat skanu su ledais.
Grilyje keptas bananas
Ant grotelių uždėkite bananą ir kepkite, kol žievės spalva pasikeis iš gražios geltonos į juodą.
Nuimkite dalį žievės ir patiekite bananą ant lėkštės, pagardinę lydytu šokoladu, riešutais ar sausainių trupiniais.