Salotos su lašiša ir mėtiniais sūrio rutuliukais
Reikalingi produktai (2 porcijoms):
- 100 g silpnai sūdytos lašišos;
- 100 g varškės sūrio;
- ryšulėlis salotų lapų;
- 1 v. š. grietinės;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 v. š. citrinos sulčių;
- nutarkuotos citrinos žievelės;
- 1 v. š. medaus;
- žiupsnis druskos;
- 1 v. š. smulkintų mėtos lapelių.
Kaip gaminti
Varškės sūrį sumaigyti šakute, sudėti grietinę. Išmaišyti iki vientisos masės. Pagardinti druska, berti pusę šaukšto mėtos lapelių. Suformuoti nedidelius rutuliukus ir dėti į šaldytuvą 20 min.
Nutarkuotą citrinos žievelę sumaišyti su likusiais mėtų lapeliais. Mišiniu apvolioti varškės kamuoliukus.
Į salotinę dėti plėšytus salotų lapus, pjaustytą juostelėmis lašišą, ant viršaus sūrio rutulėlius.
Iš medaus, citrinos sulčių ir aliejus pagaminti padažą. Juo apšlakstyti salotas.
Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“