Vieni marinuoja majoneze, kiti mėgsta pomidorų sultis ar mineralinį vandenį.
Savo mėgstamiausiu šašlykų receptu pasidalino ir Paulius G.
„Svarbiausia sąlyga, kad šašlykai būtų skanūs ir sultingi – gera mėsa. Mėsą visada perku iš patikimo pardavėjo turguje. Jis man ir patarė, kaip užmarinuoti gerus šašlykus. Išbandėme, mums patiko, ir nuo tada marinuojamte tiktai taip. Mėsa būna sultinga ir tikrai gero skonio“, – rašo Paulius.
Dalinamės jo receptu.
Kiaulienos šašlykai su mineraliniu vandeniu
Reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės ar kumpio su lašiniais,
- 2-3 svogūnų,
- 0,5 citrinos,
- kalendrų, petražolių arba krapų,
- druskos,
- pipirų,
- mineralinio vandens „Vytautas“ (kitoks mineralinis vanduo netinka).
Mėsą supjaustyti gana dideliais gabalais. Svogūną supjaustyti, išspausti pusės citrinos sultis, dėti druskos, pipirų, kapotų žolelių, aplieti mėsą, supilti mineralinį, gerai išmaišyti ir palikti mėsą marinuotis bent kelioms valandoms.