Mėsininkas turguje išdavė šašlykų receptą – dabar kepu tiktai taip

2018 m. birželio 27 d. 15:10
Lrytas.lt
Receptas
Turbūt kiekvienas šašlykų gerbėjas turi savo mėgstamą marinato receptą. Vieni mėgsta kuo mažiau prieskonių ir trumpai marinuotą mėsą, kiti atvirkščiai – kuo ilgiau mėsa rauginama prieskonių gausiame marinate, tuo jiems geriau.  
Daugiau nuotraukų (1)
Vieni marinuoja majoneze, kiti mėgsta pomidorų sultis ar mineralinį vandenį.
Savo mėgstamiausiu šašlykų receptu pasidalino ir Paulius G.
„Svarbiausia sąlyga, kad šašlykai būtų skanūs ir sultingi – gera mėsa. Mėsą visada perku iš patikimo pardavėjo turguje. Jis man ir patarė, kaip užmarinuoti gerus šašlykus. Išbandėme, mums patiko, ir nuo tada marinuojamte tiktai taip. Mėsa būna sultinga ir tikrai gero skonio“, – rašo Paulius.
Dalinamės jo receptu. 
Kiaulienos šašlykai su mineraliniu vandeniu
Reikės: 
  • 1 kg kiaulienos sprandinės ar kumpio su lašiniais,
  • 2-3 svogūnų, 
  • 0,5 citrinos, 
  • kalendrų, petražolių arba krapų,
  • druskos, 
  • pipirų, 
  • mineralinio vandens „Vytautas“ (kitoks mineralinis vanduo netinka).
Mėsą supjaustyti gana dideliais gabalais. Svogūną supjaustyti, išspausti pusės citrinos sultis, dėti druskos, pipirų, kapotų žolelių, aplieti mėsą, supilti mineralinį, gerai išmaišyti ir palikti mėsą marinuotis bent kelioms valandoms.
šašlykaimarinatasKiauliena
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.