Vištienos marinatas su netikėtu ingredientu – mėsa bus nepaprastai sultinga ir kvapni

2018 m. birželio 21 d. 11:36
Lrytas.lt
Receptas
Prieš akis – Joninių savaitgalis. Jam neabejotinai ruošite kepsnius, kuriuos kepsite virš žarijų ar laužo. 
Daugiau nuotraukų (2)
Kepta vištiena – visuomet puikus pasirinkimas. Ją mėgsta ir dideli, ir maži. 
Kaip ją iškepti, kad būtų sultinga ir aromatinga? Svarbiausia – tinkamas marinatas. Jo receptą konkursui „Pietūs po atviru dangumi“ pasiūlė „Skonio“ skaitytojas Artūras Morozas.
„Tai labai skanus ir paprastas vištienos marinatas. Mėsytė bus labai labai sultinga ir kvapni“, – pažadėjo jis.
Jo vištienos marinato pagrindas – pačios papračiausios pomidorų sultys. Atrodo išties viliojančiai, tad kviečiame paragauti! Dalinamės Artūro receptu. 
Kepsninėje kepta marinuota vištiena
Reikės:
  • vištienos blauzdelių ar kitokios mėsos, 
  • pomidorų sulčių iš pakelio,
  • kelių skiltelių česnako,
  • žiupsnio aštrių prieskonių,
  • daug džiovintų žolelių,
  • poros lauro lapelių,
  • druskos,
  • pipirų,
  • šlakelio aliejaus.
Mėsą sudėti į dubenį, užpilti pomidorų sultimis, sudėti likusius priedus ir marinuoti parą.
Kepti ant gerai įkaitusių žarijų dažnai apverčiant. 
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.