Kepta vištiena – visuomet puikus pasirinkimas. Ją mėgsta ir dideli, ir maži.
Kaip ją iškepti, kad būtų sultinga ir aromatinga? Svarbiausia – tinkamas marinatas. Jo receptą konkursui „Pietūs po atviru dangumi“ pasiūlė „Skonio“ skaitytojas Artūras Morozas.
„Tai labai skanus ir paprastas vištienos marinatas. Mėsytė bus labai labai sultinga ir kvapni“, – pažadėjo jis.
Jo vištienos marinato pagrindas – pačios papračiausios pomidorų sultys. Atrodo išties viliojančiai, tad kviečiame paragauti! Dalinamės Artūro receptu.
Kepsninėje kepta marinuota vištiena
Reikės:
- vištienos blauzdelių ar kitokios mėsos,
- pomidorų sulčių iš pakelio,
- kelių skiltelių česnako,
- žiupsnio aštrių prieskonių,
- daug džiovintų žolelių,
- poros lauro lapelių,
- druskos,
- pipirų,
- šlakelio aliejaus.
Mėsą sudėti į dubenį, užpilti pomidorų sultimis, sudėti likusius priedus ir marinuoti parą.
Kepti ant gerai įkaitusių žarijų dažnai apverčiant.
Skanaus!