Jeigu grilyje kepti vištieną – tai tik taip: pirštelius apsilaižysite

2018 m. birželio 18 d. 14:56
Lrytas.lt
Receptas
„Savaitgaliais kepdami vištieną ant grotelių visuomet naudojamės šiuo receptu. Gal šimtą kartų išbandytas, bet dar neatsibodo.  
Daugiau nuotraukų (1)
Be to, šis marinatas tinka ir vištai, keptai orkaitėje“, – rašo mūsų skaitytoja Vaida, receptą pasiūliusi konkursui „Pietūs po atviru dangumi“. 
Jos marinato pagrindas – kefyras, vištienai suteikiantis sultingumo, o aromato ir skonio suteikia imbieras, česnakai ir aitriosios paprikos.
Dalinamės Vaidos receptu – išbandykite. „Pirštelius apsilaižysite!“, – pažadėjo ji. Skaitykite, bandykite, ragaukite ir patys dalyvaukite – konkurso sąlygas rasite žemiau.
Paukštienos marinatas 
Reikės:
  • 0,5 l kefyro, 
  • 1-2 aitriųjų paprikų be sėklyčių, 
  • gabalėlio imbiero šaknies, 
  • 4 česnako skiltelių, 
  • 6 v. š. aliejaus, 
  • druskos, pipirų.
Šio kiekio pakaks maždaug 1-1,5 kg paukštienos užmarinuoti.  
Visus ingredientus sutarkuokite, sumalkite ar susmulkinkite kombainu į tyrelę ir sumaišykite su kefyru.
Dėkite paukštieną į marinatą ir marinuokite mažiausiai 6-8 valandas. Kepkite ant grotelių vartydami, kepimo metu aptepkite keliais šaukštais marinato.
Skanaus!
grilisvištienamarinatas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.