Be to, šis marinatas tinka ir vištai, keptai orkaitėje“, – rašo mūsų skaitytoja Vaida, receptą pasiūliusi konkursui „Pietūs po atviru dangumi“.
Jos marinato pagrindas – kefyras, vištienai suteikiantis sultingumo, o aromato ir skonio suteikia imbieras, česnakai ir aitriosios paprikos.
Dalinamės Vaidos receptu – išbandykite. „Pirštelius apsilaižysite!“, – pažadėjo ji. Skaitykite, bandykite, ragaukite ir patys dalyvaukite – konkurso sąlygas rasite žemiau.
Paukštienos marinatas
Reikės:
- 0,5 l kefyro,
- 1-2 aitriųjų paprikų be sėklyčių,
- gabalėlio imbiero šaknies,
- 4 česnako skiltelių,
- 6 v. š. aliejaus,
- druskos, pipirų.
Šio kiekio pakaks maždaug 1-1,5 kg paukštienos užmarinuoti.
Visus ingredientus sutarkuokite, sumalkite ar susmulkinkite kombainu į tyrelę ir sumaišykite su kefyru.
Dėkite paukštieną į marinatą ir marinuokite mažiausiai 6-8 valandas. Kepkite ant grotelių vartydami, kepimo metu aptepkite keliais šaukštais marinato.
Skanaus!