O įdarą kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį.
Karšti sumuštiniai
Reikalingi produktai (4 vnt.):
- 8 didelės riekės sumuštinių duonos,
- 100-120 g virto kumpio ar mėgstamos dešros,
- 100-120 g tarkuoto sūrio,
- 2 nedideli pomidorai ar 1 didesnis,
- svogūnų laiškai,
- 2 didesni kiaušiniai,
- 80 g mocarelos sūrio,
- 2 v. š. pieno,
- pipirai.
Kaip gaminti
4 duonos riekelių vidurį išpjauti, palikti kraštus maždaug po 1 cm pločio. Išpjautą duoną pakočioti ir kiekvieną gabalėlį supjaustyti į 6 juosteles.
Įdarui pomidorus perpjauti perpus, išskobti sėklas, supjaustyti nedideliais gabalėliais, taip pat supjaustyti virtą kumpį ir svogūnų laiškus. Viską sumaišyti su tarkuotu sūriu, papipirinti.
1 kiaušinį ir 1 baltymą išplakti. Trynį išplakti su 2 v. š. pieno.
Ant skardos, kurioje paklota kepimo popieriaus, sudėti 4 duonos riekeles, jų kraštus aptepti tryniu, tada ant viršaus dėti išpjautas duonos riekeles, o viduryje padalinti paruoštą įdarą. Ant jo supilti išplaktą kiaušinį su baltymu, o ant kiekvieno sumuštinio viršaus sudėti po 6 duonos juosteles (3 vertikaliai, 3 horizontaliai), aptepti kiaušinio tryniu ir apibarstyti sutarkuota mocarela.
Kepti sumuštinius 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apkeps.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“