Pusryčių beigeliai
Reikalingi produktai (4 vnt.):
- 150 g miltų (plius papildomai minkymui),
- 235 g graikiško jogurto,
- 1 nubrauktas a. š. sodos (arba 1 a. š. kepimo miltelių),
- žiupsnis druskos,
- riebalų,
- sezamo ir juodgrūdės sėklų (nebūtinai).
Jogurtą sumaišykite su soda, kol suputoja. Įberkite druskos, miltų, sumaišykite ir užminkykite tešlą.
Rankas patepkite aliejumi ir suformuokite beigelius (apskritimo formos pyragėlius su skyle viduje). Papurkškite aliejumi ir pabarstykite sėklomis.
Kepkite 170-180 °C orkaitėje 20-25 min. Iškeptus būtinai atvėsinkite ~10 minučių ir tik tuomet pjaukite.
Gardūs pusryčiai buvo juos aptepus mėgstamu sūreliu, papuošus avokado karūna ir keliais gabalėliais rūkyto šamo su pipirnės daigais.
Receptas iš „Skanios Bajalių istorijos“