Prieš barstant prieskoniais atlaidintą žuvį ją nuplovus rekomenduoju gerai nusausinti. Apgaubiu ją popieriniais rankšluosčiais. Popierius puikiai suveikia kaip drėgmės sugertukas.
Tad prieskoniais įtrinu žuvį, jau netekusią didelės dalies vandens, kurį ji buvo sugėrusi šaldoma.
Su prieskoniais nepersistenkite. Jie neturi užgožti žuvies skonio.
Dviem nedidelėms žuvies filė puselėms po 400 g reikės:
- druskos,
- maltų juodųjų pipirų,
- maltų raudonųjų pipirų,
- maltų kmynų,
- 3-4 česnako skiltelių.
Prieš pradėdamas barstyti prieskoniais sudrėkinu rankas aliejumi ir lengvai juo įtrinu žuvį. Su aliejum irgi nepersistenkite, jo reikia nedaug – paviršius turi blizgėti, o ne plaukti aliejuje. Kiek barsčiau prieskonių, matosi nuotraukose. Tikrai nenaudojau jų šaukštais.
Žuvis prieskoniais pasidžiaugė apie 30 minučių, lygiai tiek, kiek reikėjo kepsninei įkaisti iki reikiamos 80-90 laipsnių temperatūros.
Paguldęs žuvį ant grotelių, kad ji pasijustų kaip tikroje pirtyje, užmečiau kelias burbono kvapo medienos kaladėles. Tie, kas žino burbono viskio kvapą, puikiai supras, ką tą dieną užuodė mano kaimynai. Tikiuosi, kad mūsų politikai, kariaudami su alkoholio vartojimu, neuždraus maistui rūkyti naudoti šių kaladėlių. Nes dėl jų maistas įgauna tokį skonį, kurio neperduosi nei nuotraukomis, nei papasakosi žodžiais.
Nesiveldamas į detales pasakysiu tik tiek, kad po 40 minučių kaimynų kankinimo superiniais kvapais žuvytė iškepė.
Šalia žuvies patiekiau salotų lapelių su pomidoriukais.
Receptu pasidalino Riebus katinas