Šį valgį iš svogūnų laiškų mėgsta dzūkai – išbandykite ir jūs

2018 m. birželio 7 d. 14:08
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Mes Dzūkijoje tai vadiname „cibuliene“. Kai paauga svogūnų laiškai, visada skubu jos pasigaminti. 
Daugiau nuotraukų (2)
Tai patiekalas iš mano vaikystės ir visiškai nesigėdydama sakau – aš jį mėgstu ir gaminu.
Troškinti svogūnų laiškai
Reikalingi produktai:
  • 2 saujos svogūnų laiškų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 juostelės rūkytos šoninės;
  • žiupsnis pipirų;
  • druskos pagal skonį.
Kaip gaminti
Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame 10–15 min, kol laiškai suminkštės. 
Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Išvirusius laiškus perkošiame. Sudedame į keptuvę pas spirgučius, mušame kiaušinius, gardiname druska, pipirais. Pakepiname, kol kiaušiniai iškeps. 
Man skanu valgyti tiesiog su juodos duonos riekele.
Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.