Vasariškos burokėlių salotos su feta – jų neįmanoma atsivalgyti

2018 m. birželio 5 d. 14:13
Justina
Receptas
Dievinu burokėlius, tad mielai išbandau visus receptus, kokius tik randu. Pastaruoju metu mano virtuvės hitas – burokėlių salotos su fetos sūriu, tačiau atėjus vasarai jas gardinu gražgarstėmis ir obuoliais.
Daugiau nuotraukų (1)
Salsvo skonio burokėliai ir išraiškingo skonio fetos sūris sudaro nuostabų duetą. Jį puikiai papildo karstelėjusios gražgarstės ir saldokas obuolys.
Padažui pikantiško skonio suteikia garstyčios arba balzaminis actas – abu variantai labai gardūs.
Tad kai norisi ko nors lengvo, bet gardaus ir pikantiško, renkuosi šias salotas. Jų neįmanoma atsivalgyti. Išbandykite!
Burokėlių ir fetos salotos su obuoliais ir gražgarstėmis
Reikės: 
  • saujos gražgarsčių,
  • dviejų virtų arba keptų burokėlių,
  • pusės obuolio,
  • fetos sūrio,
  • graikinių riešutų.
Padažui: 
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 v. š. balzaminio acto arba grūdėtųjų garstyčių, 
  • 1 v. š. medaus, 
  • 1-2 česnako skiltelių, 
  • citrinos sulčių,
  • druskos, pipirų.
Lėkštėje išdėliokite skiltelėmis supjaustytus burokėlius ir obuolius, gražgarstes, patrupinkite fetos, berkite riešutų ir apšlakstykite padažu. 
Salotos paruoštos. 
Skanaus!
salotosburokėliaifeta
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.