Salsvo skonio burokėliai ir išraiškingo skonio fetos sūris sudaro nuostabų duetą. Jį puikiai papildo karstelėjusios gražgarstės ir saldokas obuolys.
Padažui pikantiško skonio suteikia garstyčios arba balzaminis actas – abu variantai labai gardūs.
Tad kai norisi ko nors lengvo, bet gardaus ir pikantiško, renkuosi šias salotas. Jų neįmanoma atsivalgyti. Išbandykite!
Burokėlių ir fetos salotos su obuoliais ir gražgarstėmis
Reikės:
- saujos gražgarsčių,
- dviejų virtų arba keptų burokėlių,
- pusės obuolio,
- fetos sūrio,
- graikinių riešutų.
Padažui:
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 v. š. balzaminio acto arba grūdėtųjų garstyčių,
- 1 v. š. medaus,
- 1-2 česnako skiltelių,
- citrinos sulčių,
- druskos, pipirų.
Lėkštėje išdėliokite skiltelėmis supjaustytus burokėlius ir obuolius, gražgarstes, patrupinkite fetos, berkite riešutų ir apšlakstykite padažu.
Salotos paruoštos.
Skanaus!