Slaptas ingredientas vištienai suteikė nepaprasto skonio

2018 m. birželio 1 d. 19:08
Lrytas.lt
Receptas
Savaitgalį pasigaminkite be galo gardų patiekalą – grilyje keptus vištų kumpelius. Pagaminti jį lengva, o rezultatas – puikus. 
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip pasigaminti, šefas Audrius Kukšta moko laidoje „Grilio skanėstai“, kuri kiekvieną darbo dieną 18 val. 50 min. rodoma per „Lietuvos ryto“ televiziją. 
Siužetą žiūrėkite žemiau, o čia dalinamės receptu. 
Nealkoholiniu alumi ir medumi pagardinti vištienos kumpeliai
2 asm. reikės:
400 g vištienos šlaunelių mėsos, 
druskos,
pipirų,
1 v. š. alyvuogių aliejaus. 
Garnyrui:
100 g įvairių salotų, 
1 pomidoro, 
1 citrinos, 
2 v. š. alyvuogių aliejaus, 
druskos, 
pipirų,
1 a. š. maltos saldžiosios paprikos, 
graikiško jogurto,
kelių mėtos lapelių. 
Alaus užpilui: 
1 v. š. medaus, 
1-2 šakelių rozmarino, 
200 ml nealkoholinio alaus. 
Vištienos kumpelius pagardiname druska ir  pipirais, alyvuogių aliejumi, dedame kepti ant įkaitusio grilio ir kepame po 4-6 min. iš abiejų pusių.
Į įkaitintą keptuvę dedame medų, rozmariną ir pakaitiname 1-2 min. Pradėjus putoti medui, pilame alų ir pagariname 4-6 min. Nugaravusiu padažu patepame vištieną prieš pat baigiant ją kepti.
Salotų lapus dedame į lėkštę, supjaustome pomidorus pusiau ir dedame ant salotų, pašlakstome citrina ir alyvuogių aliejumi.
Vištieną patiekiame su lavašu bei graikiniu jogurtu, pagardintu paprika bei keliais kapotų mėtų lapeliais.
vištienagrilisgrilio kepsniai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.