Kaip pasigaminti, šefas Audrius Kukšta moko laidoje „Grilio skanėstai“, kuri kiekvieną darbo dieną 18 val. 50 min. rodoma per „Lietuvos ryto“ televiziją.
Siužetą žiūrėkite žemiau, o čia dalinamės receptu.
Nealkoholiniu alumi ir medumi pagardinti vištienos kumpeliai
2 asm. reikės:
400 g vištienos šlaunelių mėsos,
druskos,
pipirų,
1 v. š. alyvuogių aliejaus.
Garnyrui:
100 g įvairių salotų,
1 pomidoro,
1 citrinos,
2 v. š. alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų,
1 a. š. maltos saldžiosios paprikos,
graikiško jogurto,
kelių mėtos lapelių.
Alaus užpilui:
1 v. š. medaus,
1-2 šakelių rozmarino,
200 ml nealkoholinio alaus.
Vištienos kumpelius pagardiname druska ir pipirais, alyvuogių aliejumi, dedame kepti ant įkaitusio grilio ir kepame po 4-6 min. iš abiejų pusių.
Į įkaitintą keptuvę dedame medų, rozmariną ir pakaitiname 1-2 min. Pradėjus putoti medui, pilame alų ir pagariname 4-6 min. Nugaravusiu padažu patepame vištieną prieš pat baigiant ją kepti.
Salotų lapus dedame į lėkštę, supjaustome pomidorus pusiau ir dedame ant salotų, pašlakstome citrina ir alyvuogių aliejumi.
Vištieną patiekiame su lavašu bei graikiniu jogurtu, pagardintu paprika bei keliais kapotų mėtų lapeliais.