Reikės:
- 15 didesnių pievagrybių,
- 150 g rikotos sūrio,
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio,
- 1 citrinos žievelės,
- saujos šviežių kalendrų (galite pakeisti krapais arba petražolėmis),
- 2 valg. š. lazdyno riešutų aliejaus (galite pakeisti kitu mėgstamu aliejumi, bet jei turite galimybę, būtinai paragaukite subtilaus riešutinio prieskonio suteikiančio šio aliejaus).
Kaip gaminti
Pievagrybius nuplaukite, išimkite kotelius ir palikite apverstus ant popierinio rankšluosčio išdžiūti.
Rikotos sūrį sumaišykite su tarkuotu parmezanu, įtarkuokite citrinos žievelę ir pagardinkite kapotomis kalendromis.
Pievagrybių kepurėles aptepkite riešutų aliejumi ir gausiai įdarykite įdaru.
Kepkite 200 laipnių orkaitėje ~ 15 minučių.
Rekomenduojame patiekti šiek tiek atvėsusius, bet ne šaltus, tuomet jie patys skaniausi.
Receptas iš „Skanios Bajalių istorijos“