Tai lengvai pagaminamas užkandis, kuris tiks ir pusryčiams, ir į darbą nusinešti, ir iškylai gamtoje. Brokolių ir sūrio keksiukai skanūs tiek vieni patys, tiek ir su citrininiu jogurto padažu. Arba su kečupu – kas kaip mėgsta.
Brokolių ir sūrio keksiukai
Reikės:
- 1 didelio brokolio žiedyno,
- 2 kiaušinių,
- pusės puodelio šviežios baltos duonos minkštimo,
- 1 burokine tarka sutarkuoto vidutinio dydžio svogūno,
- 0,25 puodelio majonezo,
- 110 g tarkuoto sūrio (čederis tinka idealiai),
- 0,5 a. š. druskos,
- juodųjų pipirų.
Jogurtinis padažas su citrina ir česnaku
Reikės:
- 0,75 puodelio graikiško jogurto,
- pusės citrinos žievelės,
- 1 v. š. citrinos sulčių,
- sutrintos česnako skiltelės,
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- druskos, pipirų,
- petražolių, krapų.
Kaip gaminti
Brokolius, suskirstytus žiedynais, 5 minutes virkite garuose.
Išplakite kiaušinius, dėkite sutrupintą minkštą baltą duoną, išmaišykite, kad duona sudrėktų.
Dėkite svogūnus, majonezą, sūrį, druską, pipirus, įmaišykite brokolius.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pasiruoškite keksiukų formeles, ištepkite jas riebalais. Padalinkite tešlą į keksiukų formeles ir kepkite apie 25 minutes.
Jeigu keksiukų formelių neturite, tešlą šaukštu išdėliokite ant kepimo skardos.
Jogurtiniam padažui sumaišykite visus ingredientus ir leiskite pastovėti apie 20 minučių.