Juos ruošiant darbo yra, bet skonis atperka visą triūsą.
Užtruksite daugiau nei 30 min. Iš nurodyto produktų kiekio išeina apie 50 vnt. žagarėlių.
Varškiniai žagarėliai
Reikalingi produktai:
- 500 g varškės (9 proc);
- 6 v. š. cukraus;
- 5 kiaušiniai;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 6–8 v. š. miltų;
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Varškę išsukite su kiaušiniais ir cukrumi iki vientisos masės. Po truputį įsijokite miltus su kepimo milteliais. Tešla turi būti minkšta, bet neturėtų lipti prie rankų.
Iškočiokite 1 cm storio lakštą. Supjaustykite plonomis juostelėmis, kiekvieną viduryje įpjaukite, perkiškite, kad išeitų kaspinėlis.
Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol jie išsipūs ir gražiai parus. Iškepusius pabarstykite cukraus pudra.
Receptas iš „Kviečiu į virtuvę“