Nepamirštami varškės žagarėliai – skonis atperka visą triūsą

2018 m. gegužės 24 d. 19:14
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Žagarėliai yra tikras gėris ir didelis džiaugsmas, o dar varškiniai. Tai kažkas tokio... Džiaugiuosi, kad seni mūsų receptai neužmirštami, ir nelieka kažkur praeityje, o koja kojon žengia ir su šiuolaikine maisto mada, neužleisdami savo vietos. 
Daugiau nuotraukų (1)
Juos ruošiant darbo yra, bet skonis atperka visą triūsą.
Užtruksite daugiau nei 30 min.  Iš nurodyto produktų kiekio išeina apie 50 vnt. žagarėlių.
Varškiniai žagarėliai
Reikalingi produktai:
  • 500 g varškės (9 proc);
  • 6 v. š. cukraus;
  • 5 kiaušiniai; 
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 6–8 v. š. miltų; 
  • aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Varškę išsukite su kiaušiniais ir cukrumi iki vientisos masės. Po truputį įsijokite miltus su kepimo milteliais. Tešla turi būti minkšta, bet neturėtų lipti prie rankų. 
Iškočiokite 1 cm storio lakštą. Supjaustykite plonomis juostelėmis, kiekvieną viduryje įpjaukite, perkiškite, kad išeitų kaspinėlis. 
Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol jie išsipūs ir gražiai parus. Iškepusius pabarstykite cukraus pudra.
žagarėliai^Instantvarškė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.