Būtent tokį patiekalą mums pasiūlė „Skonio“ skaitytoja Justina.
Štai ką ji rašo: „Noriu pasidalinti itin patikusių salotų receptu, kurias šeimos prašymu nuo šiol gaminsiu dažniau.
Tai keptų brokolių, makaronų, fetos sūrio ir saulėje džiovintų pomidorų salotos. Makaronai, brokoliai ir sūris, paskaninti aliejumi, žolelėmis ir saulėje džiovintais pomidorais sudaro nuostabų derinį – tikiu, kad jis patenkins net išrankiausiųjų skonį. O kepti brokoliai man iš viso tapo atradimu.
Mano šeima naująsias salotas iškart įtraukė į mėgstamiausių namų patiekalų topus ir užsiprašė kitai dienai.
Šios salotos tiks lengviems pietums ar vakarienei, nusinešti pietums į darbą ar į gamtą.
Pasigaminkite, paragaukite – ir patys tuo įsitikinsite“, – palinkėjo Justina.
Štai jos receptas.
Keptų brokolių, fetos ir makaronų salotos su džiovintais pomidorais
Reikės (3-4 asmenims):
- 300 g norimos formos ir spalvos makaronų,
- vienos didesnės brokolio galvos,
- 150 g fetos sūrio,
- 6-8 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 v. š. raudonojo vyno acto,
- saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
- druskos, pipirų,
- šviežių ar džiovintų raudonėlių, rozmarinų, bazilikų.
Kaip gaminti
Makaronus išvirkite pagal instrukciją, nukoškite ir suverskite į dubenį. Jeigu naudosite džiovintas žoleles, apibarstykite jomis dar šiltus makaronus, apšlakstykite aliejumi ir palikite, kol ruošite brokolius. Per tą laiką žolelių kvapas įsigers į makaronus. Jeigu turite šviežių – jas dėkite pabaigoje.
Brokolių žiedynus nupjaukite nuo stiebų, supjaustykite skersai. Berkite į įkaitintą keptuvę su 2-3 šaukštais aliejaus ir kepkite 5-7 minutes pavartydami, kol brokoliai pradės skrusti. Kai iškeps, suverskite į dubenį su makaronais.
Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, pasmulkinkite saulėje džiovintų pomidorų, viską dėkite į dubenį, apliekite šaukštu raudonojo vyno acto, aliejumi (paprastą alyvuogių aliejų galite pakeisti aliejumi, kuriuo buvo užpilti saulėje džiovinti pomidorai), apibarstykite druska, šviežiomis žolelėmis ir išmaišykite. Turėkite mintyje, kad fetos sūris yra sūrus, tad druskos gali pakakti.
„Kitą kartą gamindama pabandysiu įdėti paskrudintų kedrinių pinijų – jos turėtų puikiai tikti. Skanaus!“ – palinkėjo „Skonio“ skaitytoja Justina.