Kaip pasigaminti tikrą turkišką kebabą, pamokė didžiausio Antalijos viešbučio „Rixos Premium Tekirova“ virtuvės šefai Celal Dilsiz ir Serdar Kaygusuz.
Turkai kebabą valgo su keptomis paprikomis, pomidoru ir lavašu. Kartais prie mėsos patiekia ryžius. Jokių kopūstų, kečupo ar majonezo.
Norintiems pasigaminti tikrą turkišką kebabą reikės:
1 kg ėrienos,
0,5 kg ėrienos lajaus,
druskos pagal skonį,
pomidorų,
žaliųjų paprikų.
Virtuvės šefas S. Kaygusuz akcentuoja, kad ėrienos kebabas turi būti pagardintas tik druska. Jokių pipirų ar kitokių mėsos prieskonių nereikia, nes tai panaikina tikrą mėsos skonį.
Pirmiausia ėriena susmulkinama specialia kapokle, primenančia kardą.
„Sumalta mėsa sugadina visą skonį – tai nėra kebabas. Todėl reikia turėti specialų peilį, kuris vadinasi „zir“. Mėsą reikia susmulkinti iki ryžio dydžio gabaliukų. Jei mėsa bus per smulki arba per stambi, neatsiskleis tikras turkiško kebabo skonis“, – pasakoja virtuvės šefas.
Po to, kai mėsa susmulkinama, jai reikia bent valandą leisti šaldytuve pailsėti.
Dedant mėsą ant iešmo (apie 200 g) svarbu pavilgyti rankas vandenyje bei su pirštais suformuoti nedidelius įspaudus, kurie neleidžia mėsai nuslysti ir perkepti.
Kepti kebabą reikia vos kelias minutes, patiekti taip pat su keptomis daržovėmis.
Nors kebabo gamyba atrodo paprasta ir nesudėtinga. Paruošti kebabą galima vos per kelias minutes. Tačiau pasiruošimas gamybos procesui yra ilgas, gali užtrukti net kelias valandas.