Dalinuosi su jumis senu dilgėlių sriubos receptu. Pasak mano močiutės, svarbiausia dilgėles rinkti jaunas, neperaugusias.
Gamindami užtruksite iki 1 val.
Dilgėlių sriuba
Reikalingi produktai (10 porcijų):
- 4 bulvės;
- 1 morka;
- 4 v. š. miežinių kruopų;
- 1 v. š. aliejaus;
- 1 svogūnas;
- 1 v. š. miltų;
- 2 l vandens;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis pipirų;
- 3 lauro lapeliai;
- 3 geros saujos neperaugusių dilgėlių.
Daržoves nulupame. Bulves supjaustome kubeliais, svogūną pasmulkiname, morką sutarkuojame. Į puodą sudedame kruopas, prieskonius, bulves, užpilame vandeniu. Paverdame apie 30 min. aliejuje pakepiname svogūną, morką.
Daržovėms suminkštėjus sudedame miltus. Viską gerai išmaišome. Supilame į sriubą.
Dilgėles nuplikome verdančiu vandeniu, nuskabome lapelius. Juos pasmulkiname peiliu ir sudedame į sriubą. Paverdame apie 5 min.
Ragaujame vitaminingos sriubos. Valgome su juodos duonos riekele.