Iškylaujant visada norisi užkąsti. Ką ruošiate iškylai į gamtą, sodą, mišką ar prie jūros?
Niekuomet nesuklysite pasirinkę lavašo suktinukus.
Galima išvardinti daugybę priežasčių, kodėl tai pasirinkimas Nr.1: juos paprasta pagaminti, gaminimas neatima daug laiko, juos mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji, juos patogu valgyti, jie netepa nei rankų, nei drabužių.
Ir yra beprotiškai skanūs. O skonių gali būti šimtai, tad jie niekuomet neatsibosta. Tad norėsis gaminti ne kartą ir ne du.
Siūlome jums keletą idėjų, kuo įdaryti lavašo suktinukus. Išsisaugokite ir eksperimentuokite!
Jeigu lavašo neturite, visada galima prikepti lietinių ir įdaryti juos. Suktinukai bus minkštesni, bet ne mažiau skanūs.
Lavašo suktinukai su kumpiu ir sūriu
Reikės:
- 1 lavašo lakšto,
- 200 g virto ar karštai rūkyto kumpio,
- 100 g tepamo sūrio ar varškės užtepėlės,
- 1 pomidoro,
- salotų lapų, krapų.
Ant lygaus paviršiaus patieskite lavašo lakštą. Salotas ir krapus nuplaukite, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite: salotas - stambiau, krapus – smulkiau.
Pomidorą supjaustykite griežinėliais, o kumpį - plonais gabalėliais.
Sūrį sumaišykite su krapais ir aptepkite juo lavašo paviršių.
Išdėliokite pirmiausia salotų lapus, po to – pomidorus, galiausiai kumpį.
Standžiai spausdami susukite lavašą į vyniotinį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir bent 15 minučių palaikykite šaltai. Supjaustykite ir patiekite.
Lavašo suktinukai su rūkyta lašiša
Reikės:
- 1 lavašo lakšto,
- 300 rūkytos lašišos,
- 1 agurko,
- pusės avokado,
- 250 g tepamojo sūrelio,
- 250 g ikrų užtepėlės,
- petražolių,
- svogūnų laiškų.
Ant lygaus paviršiaus patieskite lavašo lakštą, ištepkite ikrų užtepėle ir tepamuoju sūriu.
Kuo ploniau supjaustykite agurkus, avokadą ir lašišą. Ant lavašo dėkite agurkus ir avokadą, po to – lašišą.
Sukapokite petražoles ir svogūnų laiškus, apibarstykite.
Tampriai susukite į vyniotinį, apsukite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve. Supjaustykite ir patiekite.
Lavašo suktinukai su vištiena, kiaušiniais ir salotomis
Reikės:
- lavašo lakšto,
- vištos filė,
- 2 kiaušinių,
- 50 g kietojo sūrio,
- 3-5 rūkytos šoninės juostelių,
- poro,
- salotų lapų,
- druskos ir pipirų,
- 4 v. š. majonezo,
- 1 a. š. garstyčių,
- 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių.
Pirmiausia pasigaminkite majonezo padažą – sumaišykite majonezą su garstyčiomis.
Į kaitinkite keptuvę ir apkepinkite šoninę, kol taps traški. Iškeptą dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Išvirkite kiaušinius, ataušinkite ir supjaustykite griežinėliais.
Rankomis suplėšykite ar supjaustykite salotų lapus.
Vištos filė dėkite į keptuvę, kurioje kepė šoninė, apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite iš abiejų pusių maždaug 5 minutes. Leiskite ataušti ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
Lavašą ištepkite padažu, dėkite vištos filė gabalėlius, ant jų – tarkuotą kietąjį sūrį, kiaušinių griežinėlius ir taip pat griežinėliais supjaustytus porus.
Ant viršaus sudėti šoninę ir salotų lapus, aptepti padažu ir susukti. Supjaustykite ir patiekite.
Lavašo suktinukai su tunu ir kukurūzais
Reikės:
- 1 lavašo lakšto,
- 2 indelių konservuoto tuno,
- 1 nedidelio indelio konservuotų kukurūzų,
- majonezo,
- 1 avokado,
- pusės citrinos sulčių,
- 100 g špinatų,
- druskos ir pipirų.
Špinatus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite skiltelėmis avokadą ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Sumaišykite kukurūzus ir tuną, dėkite majonezo pagal skonį, prieskonių.
Ant ištiesto lavašo lapo pirmiausia dėkite špinatus, tuomet avokadus ir tuną su kukurūzais.
Tampriai susukite, įvyniokite į maistinę plėvelę ir leiskite pastovėti bent 15 minučių šaldytuve. Supjaustykite ir patiekite.
Lavašo suktinukai su rūkyta kalakutiena
Reikės:
- 1 lavašo lakšto,
- 100 g rūkytos kalakutienos,
- vytintų pomidorų,
- kelių aisbergo salotų lapų,
- 125 ml graikiško jogurto,
- 1 agurko,
- 2 česnako skiltelių,
- krapų, svogūnų laiškų.
Pirmiausia pasigaminkite padažą: susmulkinkite krapus ir česnakus, sumaišykite juos su jogurtu, berkite druskos ir pipirų.
Plonai supjaustykite kalakutieną ir agurką.
Ant lavašo lapo išdėliokite salotų lapus, smulkintus vytintus pomidorus, kalakutieną ir agurkus. Apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite jogurtiniu padažu.
Susukite į vyniotinį, apvyniokite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 15 minučių. Supjaustykite ir patiekite.