Kadaise jau buvau ją gaminusi, tačiau iš pastarosios kelionės parsivežiau prieskonių ir labai knietėjo išbandyti namuose naują receptą.
Šiam patiekalui ispanai naudoją didelią keptuvę specialiai paelijai, bet aš tokios neturiu, tad naudojau namuose turimą nemažą keptuvę.
Ir viskas pavyko skaniau nei buvo galima tikėtis. Labai minimalistiškai, bet labai skaniai.
Ispaniška paelija su vištiena ir jūrų gėrybėmis
Reikalingi produktai (4 asmenims):
2 šaukštai aliejaus,
1/3 svogūno,
1 skiltelė česnako,
2 didelės vištos krūtinėlės puselės,
400 g šaldyto jūrų gėrybių mišinio (krevetės, kalmarai, austrės ir t.t.),
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių,
1 st. vištienos sultinio,
1 saldžioji paprika,
1 sauja žalių žirnelių ir tiek pat žirnelių anksčių,
2 stiklinės biriai virtų ryžių,
1/3 šaukštelio kumino,
žiupsnelis maltų pipirų,
1 šaukštelis druskos,
šviežių petražolių.
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir smulkintą papriką.
Dėkite vieno kąsnio gabaliukais supjaustytą vištieną ir gerai apkepinkite. Sudėkite jūrų gėrybių mišinį ir pakepinkite, kol krevetės paraus. Suberkite druską, pipirus, papriką ir išmaišykite.
Suberkite ryžius, žirnelių ankštis, kuminą, supilkite sultinį, patroškinkite kelias minutes, kol sultinys beveik susigers. Suberkite žirnelius ir patroškinkite dar porą minučių.
Prieš tiekiant apiberkite smulkintomis petražolėmis.
Galite ant viršaus užspausti citrinos sulčių.