Minkšta višta su figomis
Reikės:
- vištos,
- druskos ir pipirų,
- riebalų kepimui,
- 100 g rūkytos šoninės,
- 8 skiltelės česnako (jei mėgstate, galite pridėti ir svogūno),
- 2 morkos,
- 1 v. š. sviesto,
- 1 v. š. miltų,
- 1 v. š. pomidorų pastos,
- 8-10 džiovintų figų (galite keisti slyvomis, abrikosais),
- 250 ml vištienos sultinio,
- 300 ml sauso raudonojo vyno,
- kelių šakelių čiobrelio.
Kaip gaminti
Vištą pepjaukite per nugarėlę ir įtrinkite druska bei pipirais. Įkaitinkite didelę keptuvę ir apskrudinkite vištą iš abiejų pusių ant didelės ugnies. Vištieną perkelkite į kepimo indą.
Toje pačioje keptuvėje apkepinkite šoninės gabaliukus, česnako patraiškytas skilteles ir morkų didesnius gabalėlius. Įdėkite sviesto, pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite miltus, pomidorų pastą. Išmaišykite. Viską sudėkite į indą, kuriame keps višta. Pridėkite džiovintų figų. Užpilkite vištienos sultiniu, vynu, sudėkite čiobrelio šakeles.
Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 1 valandą uždengę folija, ir dar vieną valandą nuėmę foliją. Priklausomai nuo vištos dydžio antrasis kepimo laikas gali trukti nuo 30 iki 60 minučių.
Patiekiant nepamirškite gardaus padažo, kuriame troškinosi višta bei storulių išbrinkusių figų.
Receptu pasidalino „Skanios Bajalių istorijos“
Daugiau vištienos receptų rasite žemiau: