Kisieliaus pyragas su maskarpone
Reikės:
- 400 g paprastų sausainių (šį kartą naudojau „Selgos“ sausainius, nes jų struktūra labai tiko, bet labiau tiktų kokie mažiau saldūs);
- 100 g kisieliaus miltelių (nesvarbu, koks bebūtų – 250 g ar 200 g, dėkit pusę pakelio);
- 2 v. š. cukraus (jei sausainiai saldūs, nedėkite);
- pusės citrinos sulčių;
- 3 a. š. želatinos miltelių (jei naudojamos granulės, jas prieš tai išmirkykite nedideliame kiekyje (50-70 ml) vandens ir ištirpinkite);
- 200 g graikiško jogurto;
- 250 g maskarponės;
- 200 plakamos grietinėlės.
Gaminimas
Kisieliaus miltelius užpilti verdančiu vandeniu ir pakaitinti, kol užvirs.
Nuėmus nuo ugnies, įmaišyti želatiną. Kai ši ištirps, įmaišyti cukrų ir citrinos sultis.
Kai pravės iki kūno (arba iki kambario) temperatūros, įmaišyti jogurtą, tada – maskarponės sūrį.
Pagaliau į atvėsusį kremą įmaišyti iki lengvų putų išplaktą grietinėlę ir viską susluoksniuoti.
Indą, kuriame darysite pyragą, galite iškloti maistine plėvele – bus mažiau plovimo, o ir išimti bus paprasta.
Su maskarpone kremas tvirtesnis, tad sutepti bus tikrai paprasta.
Suteptą pyragą keletą valandų palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Aš laikiau per naktį.
Berašant paskutinę eilutę, pagalvojau, kad iki pilnos skonio harmonijos reikėtų tik keleto šviežių ar šaldytų aviečių.
Daugiau jokių papildymų ar pakeitimų.
Skanaus!
Šaltinis – „MegejaKepeja“