Šį kartą dviračio neišradau, o dalinuosi receptu, kurį ko gero daugiau – mažiau ruošė kiekviena mama.
Kiekis: apie 15 suktinukų.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Ingredientai:
- 1 pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos;
- 8 šaukštai pomidorų padažo;
- 120 g plonai pjaustyto vištienos kumpio;
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite jeigu ji buvo užšaldyta ir lengvai pakočiokite lakštus.
Kiekvieną lakštą aptepkite pomidorų padažu palikdami sausus šonus, kad geriau suliptų.
Vištienos kumpį išdėliokite ant ištepto tešlos lakšto.
Sūrį sutarkuokite burokine tarka ir užberkite ant tešlos lakštų su kumpeliu.
Susukite tešlą į ritinėlius ir užlipinkite gerai kraštus.
Supjaustykite 1,5 cm. storio gabalėliais.
Dėkite suktinukus į kepimo skardą ir šaukite į įkaitintą iki 190 C. temp. orkaitę ir kepkite apie 15 – 20 min.
Skanūs tiek karšti, tiek šalti.
P. S. Galite naudoti kokį turite kumpelį ar net dešrą.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.